Radioaficionats berguedans estableixen gairebé mil contactes arreu del món per difondre La Patum

Han aconseguit un total de 992 contactes amb radioaficionats d’arreu del món, de 60 entitats diferents

Redacció
17 de juny del 2021
Actualitzat el 18 de juny a les 11:16h
El president del radioclub, Josep Maria Serrano Jordà, operant des del local del Radioclub
El president del radioclub, Josep Maria Serrano Jordà, operant des del local del Radioclub | Radioclub La Baells
L’activitat especial de difusió de La Patum organitzada per L’Associació de radioaficionats berguedans Radioclub La Baells ha aconseguit aquest any un total de 992 contactes amb radioaficionats d’arreu del món, de 60 entitats diferents (zones/països). Això comporta que s’han enviat fins al moment, 992 confirmacions de contacte (QSL) i s’han obtingut 67 diplomes (3 contactes diferents amb la mateixa estació).

A cada radioaficionat que va contactar amb les estacions del radioclub berguedà entre dimecres i diumenge de corpus se li envia un document de confirmació del contacte, en format postal, i tramesa electrònica. Aquest document de confirmació, anomenat “QSL” en el llenguatge dels radioaficionats, porta la imatge d’un dibuix de l’artista berguedà Josep Maria Hontangas, també radioaficionat. Aquest dibuix reprodueix la figura de l’Àliga en format puzle, al qual li maquen dues peces, que representen les Patums del 2020 i del 2021 que no s’han pogut celebrar.

Els radioaficionats del món que hagin repetit tres contactes durant els mateixos dies, a cada contacte se li atorga una lletra fins a formar l’anagrama P-T-M, i a més a més de la confirmació “QSL” rebran un diploma especial per haver completat les lletres PT-M.

D’aquesta manera el Radioclub La Baells difon a la seva manera la Patum durant aquests quatre dies, des de dimecres fins diumenge de Corpus.