Cercs ja disposa del projecte executiu de l’itinerari exterior del jaciment de dinosaures de Fumanya

Permetrà als visitants acostar-se a les petjades mentre se'ls dona informació sobre els valors paleontològics, geològics, naturals i paisatgístics de l'entorn

Redacció
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:43h
Projecte d'itinerari exterior pel jaciment de dinousaures de Fumanya
Projecte d'itinerari exterior pel jaciment de dinousaures de Fumanya | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Cercs el projecte executiu de l'itinerari exterior del jaciment de petjades de dinosaure de Fumanya, el més important d'Europa d'aquestes característiques. Actualment, en aquest espai es disposa d'un centre d'interpretació i d'un pavelló d'accés amb botiga, però els visitants no poden acostar-se fins a les petjades de la paret del jaciment de forma segura.

El projecte defineix l'itinerari exterior de la visita a través de la mina a cel obert, que permetrà als visitants acostar-se a les petjades mentre se'ls dona informació sobre els valors paleontològics, geològics, naturals i paisatgístics de l'entorn.

La proposta s'integra en el paisatge evitant els moviments de terres, respectant la vegetació autòctona, reciclant els camins existents i evitant l'aportació d'àrids externs. Les actuacions seran reversibles, ja que s'utilitzaran elements fabricats a taller i desmuntables, i l'itinerari s'ha fet perquè sigui el més accessible possible, tenint en compte la topografia i l'entorn protegit on s'integra el projecte. El projecte també inclou una proposta de museografia innovadora que facilita la comprensió del jaciment, integrant-se en l'entorn a través de finestres interpretatives intergeneracionals.

El projecte inclou el cost de les obres, que puja a 798.298 euros, i permetrà treure a licitació l'obra que permetrà el jaciment de Fumanya disposar d'un itinerari exterior que permeti la visita de forma segura.