Junts per Berga i la CUP s’intercanvien retrets sobre la gestió d’ajuts i concessions en les últimes legislatures

Ferran Aymerich, de Junts per Berga, va recriminar que es deixés escapar diners de subvencions

14 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:16h
El grup municipal Junts per Berga en el ple de juny
El grup municipal Junts per Berga en el ple de juny | Roger Simon
Durant el torn de precs i preguntes del Ple municipal de l’Ajuntament de Berga, del passat 10 de juny, el grup de Junts per Berga va recriminar a la CUP que havien deixat escapar una subvenció de la Diputació de Barcelona de l’any 2019 per a la contractació de plans d’ocupació, en gairebé 110.000 euros. Dels 109.091,29 de l’ajut, l’Ajuntament només va beneficiar-se de 19.873,26 amb la contractació de tres persones.

Ferran Aymerich, el portaveu del grup municipal Junts per Berga, va acusar el partit cupaire a una mala planificació i va afirmar que no és el primer projecte que l’Ajuntament deixa escapar diners de subvencions. “Són més de 150.000 euros que aquest Ajuntament ha deixat d’ingressar”, va criticar Aymerich.

Per altra banda, Marià Miró, regidor d’Hisenda, va al·legar que la subvenció va ser renunciada perquè va ser “sobrevinguda”. També, des de la CUP es va emetre un comunicat després del ple, assegurant que “no era viable dedicar els recursos humans necessaris per fer tots els processos de selecció, de manera que es van seleccionar els perfils més necessaris”.

En el comunicat també manifesten que totes les àrees del consistori “vetllen per aconseguir els recursos d’altres administracions, tant a través de convocatòries ordinàries més o menys garantides com d’altres de més incertes i competitives, però no sempre s’assoleix l’objectiu. De vegades cal renunciar-hi perquè no es compleixen els requisits, d’altres no s’arriba a la puntuació necessària i alguna vegada no hi ha capacitat tècnica o surten imprevistos que impedeixen complir els terminis, amb les penalitzacions corresponents”, manifesta la CUP.

Per concloure, el mateix partit ha aprofitat el manifest per carregar sobre Junts per Berga. “Tenim l’obligació de no prendre decisions polítiques que impliquin enormes pèrdues econòmiques de milions d’euros o danys irreversibles, com va passar fa una o dues dècades per l’aval concedit a InBerga Tur d’1,2 milions d’euros”, i que el consistori va haver d’acabar assumint el crèdit, ja que InBerga Tour va entrar en concurs de creditors. Fins i tot, la CUP ha fet esment del deute de 20 milions d’euros que va deixar a les arques l’equip que ara es troba a l’oposició.
 
Arxivat a