Firhàbitat tindrà una segona edició a Avià del 10 al 22 de juny del 2022

L’ACEB mantindrà la col·laboració amb l’Institut Espanyol de Baubiologie i s’oferiran activitats formatives durant tot l’any per mantenir viva la flama del certamen

Redacció
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:22h
Firhàbitat tindrà una segona edició a Avià del 10 al 22 de juny del 2022
Firhàbitat tindrà una segona edició a Avià del 10 al 22 de juny del 2022 | Roger Simon
Firhàbitat tanca la primera edició amb una valoració positiva i amb data ja per a la segona edició del certamen, que serà a Avià del 10 al 12 de juny del 2022. La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya, única al territori, ha convertit la comarca en l’aparador d’un sector viu i en moviment que necessita espais com aquest certamen per continuar creixent.

L’ACEB i l’Ajuntament d’Avià, al capdavant de la iniciativa, juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consell Comarcal del Berguedà, han fet una bona valoració del desenvolupament del certamen i els organitzadors treballen ja en l’edició del 2022 amb l’objectiu de millorar la mostra després de les opinions recollides dels expositors participants.

Durant tres dies han passat per Avià més 5.000 de visitants, entre professionals i públic general,  que han passejat entre els estands i han participat de les ponències, taules rodones i tallers programats. Algunes de les ponències han registrat l’assistència de més d’una vuitantena de persones, fet que es valora positivament.

A més, Avià ha estat l’escenari de la trobada anual de l’Institut Espanyol de Baubiologie, amb més d’una setantena d’inscrits provinent de tot l’estat. El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, s’ha mostrat satisfet d’aquesta bona sintonia amb el centre i ha anunciat que durant Firhàbitat s’ha tancat ja la continuïtat de la col·laboració de l’IEB amb el certamen.

La comissió de Firhàbitat es posa a treballar en la segona edició de la mostra de cara a l’any vinent i, també, paral·lelament, en l’organització d’activitats i propostes relacionades amb el sector de la bioconstrucció i l’eficiència energètica que tindran lloc al llarg de l’any, amb l’objectiu de dotar de múscul i continguts la marca Firhàbitat de manera permanent, i no únicament en un cap de setmana de fira. 

En aquest sentit, just aquesta setmana ja continuen les formacions amb una sessió de biomedició dirigida a professionals i a hores d’ara ja hi ha confirmada la celebració, també a Avià, del seminari de biomedicions que organitza l’Institut de Baubiologie d’Alemanya. Aquesta trobada s’ha celebrat únicament dues vegades a Espanya i aquesta serà la tercera ocasió amb la participació, únicament, de set alumnes, ja que es tracta d’una formació molt especialitzada que va dirigida als exalumnes del màster de bioconstrucció.

L’ACEB vol agrair particularment a l’Ajuntament d’Avià la seva implicació en el projecte, així com la resta d’administracions i col·laboradors que han fet possible l’esdeveniment. A més, també fa un agraïment especial a tots els professionals, expositors, empresaris i entitats que hi han participat d’una manera activa, així com als voluntaris i als membres de l’organització.