RECORDS

L’Ajuntament de Cercs crea l’Arbre dels Records al cementiri de Cercs

Ha comptat amb la presència de membres de l’equip de govern municipal, representants de l’Associació Little Stars de la Catalunya Central i la llevadora del municipi

per Redacció, 14 de juny de 2021 a les 11:35 |
Jesús Calderer, alcalde de Cercs, durant l'acte d'aquest diumenge | Ajuntament de Cercs
La pèrdua d’un nadó és una experiència traumàtica i dolorosa que afecta les vides de mares, pares i famílies, derivant en conseqüències greus per la seva salut física i psíquica. A part del període de gestació, el que afecta realment en la intensitat del dol és el món afectiu creat al voltant d’aquest futur fill.

En els casos en què els petits nadons no arriben a la setmana vint-i-quatre o no fan un pes mínim de 500 grams la família no pot disposar del seu cos de manera que no poden enterrar-lo o incinerar-lo i tampoc comptar amb un lloc en el cementiri.


L’Arbre dels Records és un espai, sense connotacions religioses, per donar visibilitat a aquestes pèrdues humanes així com també ofereix un espai que convida a la reflexió i facilita l’elaboració del dol per a les famílies que han passat per aquestes pèrdues.

En l’acte hi han intervingut la Sra. Núria Caberol, representant de l’Associació Little Stars de la Catalunya Central, la Sra. Concepció Comellas, llevadora del municipi i l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer. Una cerimònia emotiva que ha posat punt final amb l’actuació musical de Blanca Costa, veïna de Cercs, i l’enlairament de globus blancs en homenatge a totes les petites estrelles.

 

 

Participació