L'Hospital Sant Bernabé de Berga transforma la seva entrada en un espai ple de color

L’artista Berni Puig ha protagonitzat un projecte que busca reconèixer el treball i l’esforç dels professionals de la sanitat per fer front a la pandèmia

10 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:06h
Acte de presentació de la proposta artística de Berni Puig
Acte de presentació de la proposta artística de Berni Puig | Roger Simon
L’Hospital Sant Bernabé ha acollit la proposta artística de Berni Puig que ha canviat la fisonomia de l’entrada del centre. Es tracta d’una instal·lació de 240 metres quadrats composta de grava existent a aquest espai, i se li ha donat un rentat de cara, de manera que s’ha canviat el seu color gris per una gamma cromàtica viva que va des del vermell fins al blau, passant pel verd, el rosa i el blanc.

Aquesta és la segona de les quatre propostes artístiques que han creat artistes locals de la Catalunya Central en el marc del projecte Art+Salut. Els departaments de Cultura i Salut de la Catalunya Central han unit esforços des de fa quatre mesos per deixar empremta als hospitals del treball i la col·laboració de tothom per combatre la Covid.

Miquel Bardagil i Pep Espelt han estat els comissaris designats per Cultura que han coordinat el projecte i han seleccionat quatre artistes locals del territori. A la ciutat de Berga, l’artista berguedà Berni Puig va visitar l’espai, juntament amb els comissaris i els responsables del centre, per valorar quina intervenció podia mantenir un diàleg directe amb les persones que fan ús de l’hospital ja sigui perquè hi treballen, són a les habitacions o bé visitants dels propis pacients. “M’interessava aquesta doble visió de la intervenció”, ha explicat Berni Puig en l’acte de presentació.
 

Vista aèria de la proposta artística de Berni Puig Foto: Salut



A l’acte hi ha participat el delegat del Departament de Cultura, Lluís Cerarols, que ha agraït la feina realitzada pels comissaris i pels artistes del projecte. També hi ha estat present Teresa Sabater, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, que ha fet èmfasi en la col·laboració per empènyer el projecte i agraeix la feina que es va dur a terme durant la pandèmia. La gerent de l’Hospital de Berga, Anna Forcada, ha seguit la mateixa línia i s’ha unit al reconeixement dels professionals de la Sanitat.

Per part de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, regidora de Cultura, ha assistit a l’acte de presentació i ha elogiat el diàleg entre Art i Salut.

Un projecte amb l’ADN Catalunya Central

El projecte Art+Salut ha comptat amb un doble comissariat amb Miquel Bardagil i Pep Espelt que han estat els encarregats d’estudiar els espais i pensar en artistes locals que poguessin crear una intervenció a cadascun dels 4 hospitals d’aguts de la Regió Sanitària ajustada a cadascuna de la idiosincràsia. Junt amb l’artista Berni Puig per a la instal·lació a Berga, hi participen Anna Benet per a projectar una proposta per a Manresa, Pau Corcelles a Igualada i Anna Dot que ja va presentar el passat dia 31 de maig la seva intervenció a Vic.

 
Arxivat a