La Farsa recupera els escenaris aquest juny amb dos nous projectes al Teatre Municipal de Berga

L’estrena d’«Okupes particulars» serà aquest cap de setmana i l’homenatge a Monserrat Minoves, el darrer cap de setmana de mes

08 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:33h
Marc Marginet i Angelina Vilella en la roda de premsa de presentació de les dues funcions
Marc Marginet i Angelina Vilella en la roda de premsa de presentació de les dues funcions | Roger Simon
L’Agrupació Teatral La Farsa es retroba altra vegada als escenaris amb dos nous projectes ben diferents però iguals d’intensitat. L’un serà una reflexió sobre la curiosa peripècia de dos personatges que es veuen obligats a compartir un pis que han ocupat per raons ben diverses, i que es podrà veure el proper cap de setmana, 12 i 13 de juny; i l’altre és un sentit homenatge a la berguedana Montserrat Minoves, cinc anys després de la seva mort, el darrer cap de setmana de juny.

La primera que s’estrenarà al Municipal de Berga serà Okupes particulars, una obra de Toni Cabré i que l’Angelina Vilella l’ha adaptat i retallat per portar-la a l’escenari. L’obra gira al voltant de l’ocupació d’un pis per part de dues persones, i la trama es basa en molts subtemes, començant per la malaltia de l’Alzheimer, els problemes sexuals, endinsant-se en els problemes familiars, i fins i tot, les violacions. Segons ha explicat la directora de l’espectacle Angelina Vilella, “que la interpretació hagi estat de només dues persones ha facilitat els assajos”. En aquest sentit, els berguedans Jordi Torrabadella i Anna Freixa seran els encarregats de portar-lo a terme.

Per assistir-hi, les entrades de les dues funcions, una de dissabte, a les 19 h, i l’endemà, diumenge a la mateixa hora, ja es troben disponibles al web de la Farsa a un preu de 8 euros.

Un homenatge a Montserrat Minoves, cinc anys de la seva mort

Per l’últim cap de setmana, La Farsa ha preparat un sentit homenatge a la figura de la Montserrat Minoves, membre fundadora de l’Agrupació, i pels cinc anys de la seva mort. Així doncs, la Farsa programa un espectacle d’una hora i mitja, que recull onze textos clàssics del Teatre Català, d’aproximadament d’entre cinc i sis minuts cadascun, i que Minoves va representar en algun moment de la seva trajectòria teatral. Hi intervindran un total de 45 actors i actrius durant tot l’espectacle emotiu.

L’obra s’ha batejat com a Montse dels uns, Montse dels altres, per recordar Minoves quan va interpretar-ne una altra titulada Mercè dels uns, Mercè dels altres, dirigida per Carles Valls. Per concloure, Marc Marginet ha informat que “l’obra vol ser un recorregut de la història de la Farsa i de la Montserrat, una persona que si no hagués viscut a Berga i no hagués volgut fer-hi teatre, segurament hagués estat una gran actriu de teatre a Barcelona”.

Les entrades per aquest espectacle també es poden aconseguir al web de la Farsa, al mateix preu de 8 euros. En aquesta ocasió, les funcions seran el dissabte, 26 de juny, a dos quarts de deu, i diumenge, 27, a les sis de la tarda.
 
Arxivat a