El Mapa Formatiu del Berguedà ja es pot consultar en línia

Recull la diversitat d'oferta educativa postobligatòria de la comarca des dels diferents Batxillerats existents, fins als cicles formatius d'FP, passant pels certificats de professionalitat

Redacció
07 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:05h
Mapa Formatiu del Berguedà
Mapa Formatiu del Berguedà | CC Berguedà
El Mapa Formatiu del Berguedà ja es pot consultar en línia. D’aquesta manera es concreta una de les primeres actuacions proposades a la Taula de Treball de Formació Postobligatòria del Berguedà. Es tracta d’una eina  impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col·laboració dels diferents agents de l’àmbit formatiu i laboral de la comarca.

El Mapa Formatiu del Berguedà presenta diferents continguts que poden ser d’interès per l’usuari. En primer lloc, s’hi mostra la diversitat d’oferta educativa postobligatòria del Berguedà, per tal d’agrupar en un mateix portal la difusió de tots aquests recursos. Aquests continguts inclouen des dels diferents Batxillerats existents, fins als cicles formatius d’FP, passant pels certificats de professionalitat.

Araceli Esquerra, la consellera d’Ensenyament ha explicat que aquest mapa “és una eina important perquè permet tenir agrupades les informacions de l’oferta educativa en un sol lloc”. La responsable de l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Berguedà considera que d’aquesta manera es facilita la tasca de cercar la informació sobre els estudis de formació postobligatòria a les famílies que hi estiguin interessades. Esquerra també ha posat en valor que amb aquest mapa es dona resposta a una petició dels agents socials implicats. Hi ha afegit que espera que el mapa “sigui una eina utilitzada i que faci servei”. La consellera d’Ensenyament ha informat que aquest mapa s’anirà actualitzant.

Per la seva banda, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha exposat que es tracta “d’una demanda històrica per part dels agents econòmics del territori” a la que “calia que donéssim resposta”. En el darrer any “hem tingut sobre la taula els resultats finals de l’estudi de l’oferta formativa que acaben posant de manifest que cal adaptar més l’oferta formativa amb els perfils que necessiten els empresaris”. Vall ha indicat que “aquest és un gran pas per poder escollir i treballar les properes formacions de tot el Berguedà”.

Aquest mapa pretén facilitar l’elecció d’un itinerari educatiu de forma clara i concisa, tenint en compte més alternatives de les que s’acostumen a assumir com a vàlides. D’aquesta manera, es mostra que el fet de tenir el títol d’ESO també obre les portes per fer Formació Professional, o que el fet de no haver finalitzat l’educació obligatòria no incapacita l’accés a la universitat a través d’altres recorreguts.

Finalment, tota aquesta informació també es complementa amb l’opció de visualitzar cursos i formacions oferts per diferents organitzacions i entitats de la comarca, tals com l’ACEB, el Punt Òmnia, la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç o el Centre de Formació d’Adults, agrupats en àrees temàtiques segons el contingut dels cursos.

L’accés al mapa consultable des de les webs del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, és obert des de qualsevol navegador i es planteja com una eina en constant actualització i evolució pensada des de la utilitat pràctica de la ciutadania. Es pot veure en aquest enllaç.

La Taula és una aposta del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per tal de compartir mirades i objectius amb els diferents agents de la comarca, tant de l’àmbit formatiu com laboral, implicats en l’etapa educativa postobligatòria.