El Berguedà i el Bages creen uns sacs de runa sostenibles i completament reciclables

Containers del Berguedà i Planta de Sallent comencen a comercialitzar aquest nou producte i cada sac està fet amb 117 envasos de plàstic PET

Redacció
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:31h
Sac de runa sostenible
Sac de runa sostenible | Containers del Berguedà
Des d’avui dilluns, 7 de juny, les comarques del Berguedà i el Bages poden utilitzar un nou tipus de sacs de runa amb un valor ambiental afegit: cada un està fet a partir de 117 envasos de plàstic PET, de producció sostenible i reciclable després del seu ús. Els nous sacs són de Containers del Berguedà, que té dues plantes de valorització, una a Berga i l’altra a Sallent, que tenen per lema 1 residu = 1 recurs.

A més, els sacs es poden comprar per internet a la web Runa A Sac i s’entreguen a domicili per evitar que ciutadania o professionals de la construcció s’hagin de desplaçar per recollir-los. I encara tenen una altra novetat: porten una tapa per evitar que, mentre són al carrer, els omplin de bosses d’escombraries o altres deixalles.

Des de Containers del Berguedà i Planta de Sallent s’ha fet una aposta clara per ser coherents amb els seus valors ambientals i els sacs són produïts al Bages per convertir-los, també, en un producte de proximitat. Els responsables de l’empresa, Marta i Carles Freixa, expliquen que “aquests sacs volen aportar més comoditat a qui els hagi d’utilitzar i, alhora, promoure la reutilització de residus, aprofitant envasos que arriben a les nostres plantes per reconvertir-los de nou en un producte útil”.

Com s’utilitzen

Els sacs de runa són uns contenidors flexibles amb capacitat per a un metre cúbic de residus que se situen a la via pública per dipositar-hi la runa procedent d’obres en domicilis particulars, empreses o establiments. Un cop plens, són recollits amb els vehicles de l’empresa per tal de garantir que es farà el tractament dels residus d’acord amb la normativa vigent.