POLÍTICA

El PSC de Bagà denuncia el cas de Mariona Pons per un «clar aprofitament polític i manca total d’ètica»

Denuncien públicament aquest comportament i exigeixen la immediata suspensió de la contractació

per Redacció, 3 de juny de 2021 a les 17:50 |
L'Ajuntament de Bagà en una foto d'arxiu | Diputació de Barcelona
El grup municipal Compromís per Bagà (PSC) va manifestar la manca total d’ètica, per part de la regidora Mariona Pons, que formava part d’aquesta candidatura, i va passar a convertir-se en trànsfuga i donar suport a l’equip municipal. Ara, confirmen no solament la manca d’ètica i d’ERC, sinó també d’un aprofitament polític i d’actuació fora de la legalitat.

També, el PSC confirma la contractació de la regidora com a administrativa del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) per part de la Fundació Salarich – Calderer, responsable de la residència de la gent gran de Bagà, fins a l’arribada de la pandèmia. L’equip de govern d’ERC ha reconegut la contractació de la regidora, considerant totalment regular la contractació, puix que es tracta d’una empresa aliena a l’Ajuntament.


En la Junta de portaveus, prèvia al Ple, l’alcalde del municipi, Joan Oña ho va confirmar. Posteriorment, al ple del dia 28 de maig, el PSC va reiterar la falta d’ètica de l’equip de govern i va sol·licitar la compareixença de president de la Fundació Salarich – Calderer per donar explicacions. Sobre la legalitat dels seus actes, l’Ajuntament forma part del Patronat de la Fundació.

Segons exposa el PSC, “Estem, doncs, davant d’un cas clar d’aprofitament polític, totalment inacceptable que trenca la legalitat i suposa una autèntica vergonya política, per part d’ERC i lògicament per part de la regidora trànsfuga”. A més, denuncien públicament aquest comportament i exigeixen la immediata suspensió de la contractació i reiteren la petició de renúncia al càrrec de regidora de l’Ajuntament de Bagà, de Mariona Pons.

 

 

Participació