L’Ajuntament de Berga reivindica a la Generalitat que tingui un «respecte» per la Patum

Exigeix l’elaboració d’un Pla sectorial per la represa de la cultura popular arreu del territori

03 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:02h
Representants dels grups polítics i membres del Patronat de la Patum
Representants dels grups polítics i membres del Patronat de la Patum | ACN
Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Berga i els membres del Patronat de la Patum han exhibit una imatge d’unitat per reclamar un finançament estable per la Patum. Han exigit, aquest dijous, a la Generalitat de Catalunya l’elaboració d’un Pla sectorial per la represa de la cultura popular arreu del territori. “Sabem que la cultura popular no genera tants ingressos com altres festivals, però la cultura popular són emocions, és memòria i és la nostra història”, ha informat l’alcalde accidental, Ivan Sànchez.

L'altre partit del govern, Esquerra Republicana, ha fet èmfasi que l'impacte de la Patum va molt més enllà de la ciutat de Berga. "Demanem que la Generalitat ens faci cas d'una vegada perquè el que demanem des de Berga és un problema que afecta a moltes altres poblacions", ha dit la regidora Dolors Tous.

Ferran Aymerich, del grup municipal Junts per Berga, ha remarcat que la ciutat de Berga i la Patum se li planteja un repte molt important de cara l’any vinent. “Ha de ser l’any de la represa i tots haurem de fer un esforç per readaptar la festa als nous temps”. També subratlla que caldrà que tothom s’impliqui en la represa per obtenir tres factors, que són “el d’un finançament correcte, el suport institucional i sobretot la capacitat de readaptar aquesta festa i enfocar-la al futur més pròxim”. Per finalitzar el seu torn, ha afegit que “si no hi som tots de forma unànime, passarà com altres anys i les coses es deixaran a mig fer”.

Per part del PSC, Abel Garcia ha reivindicat la unitat per defensar la festa i la cultura popular. “Comencem a caminar junts, amb vista a un futur, perquè la Patum va molt més enllà d’una legislatura, i ha de perdurar pels ciutadans de Berga, la comarca i el món”, ha informat Garcia. A més, com a últim grup del consistori berguedà, el PSC ofereix consens per seguir treballant per un benefici de tota la ciutadania.

Segons l’Ajuntament de Berga, la subvenció que rep la Patum per part de la Generalitat s’ha reduït un 70% des del 2015 i ha passat dels 106.000 euros anuals als 30.000.
 
Arxivat a