1 de 10
PATUM

La Llar Santa Maria de Queralt de Berga torna a olorar la pólvora de la Patum

Es va gaudir d’un salt de Maces realitzat per patumaires de l’entitat i acompanyats pels músics de l’Escola de Música Municipal

Membres del centre col·locant les bengales pel salt de Maces | Roger Simon
per Roger Simon, 2 de juny de 2021 a les 11:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Escola d’Educació Especial de Santa Maria de Queralt torna a viure una Patum però amb un format adaptat. Enguany, el patí de l’escola ha acollit una mostra fotogràfica sobre la història de la festa, les comparses, i els nois i les noies del centre hi ha participat per explicar com viuen la festa. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa en el moment que es va decidir que no es podia fer Patum en la seva plenitud.

Totes les comparses de la Patum disposaven d’un espai concret del pati respectant la distància de seguretat. A més, han col·locat uns plafons descriptius amb la història, la descripció i curiositats de cada una de les comparses que formen la festa berguedana.


El públic visitant ha pogut ensumar l’olor de pólvora gaudint d’un salt de Maces realitzat per patumaires de l’entitat acompanyats pels músics de l’Escola de Música Municipal de Berga i els nois i les noies del Taller Coloma. En total, gairebé  500 persones han assistit a l’exposició, distribuïda en diferents torns.

Segons ha informat Teresa Cirera, membre de la Comissió de Patum i logopeda al centre, “hi ha hagut molta feina, però estem molt contents de tornar a celebrar Patum, almenys d’una manera alternativa”. Ha afegit que per fer possible aquesta exposició s’han mogut per recopilar el màxim d’històries sobre la festa en diaris antics i amb personal docent que va estar al centre fa anys.


Tots els nois i noies del centre s’hi ha involucrat a l’exposició de diverses maneres: alguns s’han apuntat a l’exposició per explicar als assistents la història de les comparses; uns altres s’han dedicat a la preparació de l’esdeveniment; i altres de més atrevits han volgut ser partícips del salt de Maces. Cirera ha remarcat que “són ells els protagonistes de l’exposició”.

L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

La Patum de la Llar, en imatges
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Participació