El Berguedà rebrà 2,6 milions d’euros de la primera fase en actuacions al Pla Zonal de la Diputació

El Pla té per objectiu racionalitzar, actualitzar i ordenar la xarxa local de carreteres de la demarcació de Barcelona

Redacció
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:55h
Reunió del diputat Pere Pons amb els batlles dels municipis afectats
Reunió del diputat Pere Pons amb els batlles dels municipis afectats | CC Berguedà
El Berguedà rebrà 2.618.000 euros de la primera fase en actuacions de camins del Pla Zonal de la Diputació de Barcelona. Així ho ha anunciat aquest dimarts, Pere Pons, el diputat d’Infraestructures davant del president del Consell Comarcal del Berguedà Josep Lara i els alcaldes dels municipis berguedans que gaudiran d’aquestes actuacions en un acte celebrat a la seu de l’ens comarcal a Berga.

La primera fase del pla zonal de la Diputació al Berguedà inclou tres vies. La de més volum econòmic és l’únic camí d’accés al nucli de Gisclareny des de Bagà i la xarxa viària general de la C-16. Amb una longitud de 10,7 quilòmetres la Diputació preveu fer-hi una inversió d’1.120.000 euros en millores de seguretat viària. Es preveu redactar el projecte constructiu el quart trimestre del 2021. La previsió és que els treballs puguin començar el segon trimestre del 2023.

També s’actuarà en 7,07 quilòmetres del camí de Montclar a la carretera de L’Espunyola amb una inversió de 849.000 euros. Es tracta del camí d’accés a Montclar i Montmajor, a la carretera de L’Espunyola, connectant entre si les carreteres B-421 i BV-4131. El projecte constructiu es redactarà el quart trimestre del 2021. L’inici de les obres contempla pel quart trimestre del 2022.

El tercer és l’únic camí d’accés al nucli de Castell de l’Areny des de la carretera C-26 a l’altura de Vilada amb una longitud de 5,7 quilòmetres i una inversió prevista de 649.000 euros. Durant el quart trimestre del 2021 es farà la redacció del projecte constructiu i l’inic d’obres està previst pel quart trimestre del 2022.

El diputat Pere Pons s’ha reunit amb els batlles dels municipis on s’actuarà per tal d’explicar-los les intervencions. Ha posat en valor que aquestes obres suposaran que la Diputació assumirà el manteniment d’aquests camins. Per la seva banda, Josep Lara, el president del Consell Comarcal del Berguedà, ha destacat que es tracta d’una “excel·lent notícia” atès que pels ajuntaments de municipis petits haver de tenir cura d’aquests camins suposa una càrrega feixuga a causa dels pocs recursos que disposen. Mantenir en bon estat els camins exigeix una inversió molt elevada que en ocasions queda fora de l’abast dels micropobles.

Pla Zonal

El Pla Zonal de Carreteres de la Diputació de Barcelona té per objectiu racionalitzar, actualitzar i ordenar la xarxa local de carreteres de la demarcació de Barcelona. Es pot considerar un instrument de suport envers els ajuntaments. És una eina per la millora de l’accessibilitat per poder accedir a serveis essencials com la sanitat, la cultura o l’oci i pot ajudar a pal·liar el despoblament rural o per augmentar la seva competitivitat econòmica.