L’Institut Serra de Noet reivindica un repartiment de línies equitatiu entre els centres públics de la ciutat

També s’ha creat un comitè de defensa arran de la pèrdua de la línia d’ESO

01 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:48h
Roda de premsa de l'Institut Serra de Noet i de l'AMPA
Roda de premsa de l'Institut Serra de Noet i de l'AMPA | Roger Simon
L’Institut Serra de Noet de Berga reivindica, juntament amb l’associació de pares i mares, un repartiment de línies equitatives entre els dos centres públics de la ciutat. En roda de premsa, Noemí Rodríguez, presidenta de l’AMPA, va remarcar que “ens cal mà d’obra qualificada a Berga” i reclama que l’institut disposi d’estudis postobligatoris. A més, també ha posat sobre la taula oferir cicles formatius perquè l’alumnat no hagi de marxar de la comarca.

Sergi Calvo, cap d’estudis del centre, ha destacat que la Generalitat es contradiu sobre l’oferta de batxillerat que havia d’oferir el centre. “Primer ens diuen que no podem oferir els mateixos itineraris de batxillerat que l’altre centre, i després ens diuen que no podem oferir Batxillerats especials”, critica Calvo.

A més, consideren que les noves instal·lacions s’estan malbaratant, perquè la despesa és igual, independentment de la quantitat d’alumnes que s’inscriuen en el centre.

Per altra banda, l’Institut ha creat un comitè de defensa que està format per membres del professorat, equip directiu del centre, i de l’AMPA. Aquest comitè ha sorgit després que el Departament d’Educació hagi pres la decisió d’eliminar una línia d’ESO del Serra de Noet i donar-la a l’altre centre de la ciutat, el Guillem del Berguedà, pel curs vinent.

L’Institut també compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, i de l’Associació Comarcal d’Empresaris de la comarca.
 
Arxivat a