Creen una samarreta per recaptar diners pel Taller Coloma de Berga i destinar-los a material didàctic

Sota el lema «Cuánto falta pa Patum» encoratgen a tots els berguedans a l’arribada de la festa

31 de maig del 2021
Actualitzat a les 20:57h
Paco Hernández i Anna Farràs, de la botiga PeuDeRoca, durant la presentació de la samarreta
Paco Hernández i Anna Farràs, de la botiga PeuDeRoca, durant la presentació de la samarreta | Roger Simon
Neix un projecte col·lectiu treballat conjuntament des de la botiga PeudeRoca de Berga, el Taller Coloma i el dissenyador berguedà David Chia. La iniciativa prové de l’any passat i de la incertesa de no saber quan es tornarà a fer Patum a la ciutat de Berga. El resultat final és una samarreta que intenta reflectir el moment d’incertesa que està vivint la ciutat i que recull la frase “Cuánto falta pa Patum” del Paco Hernández, protagonista del projecte.

Aquesta és una frase més de la cultura popular dels carrers de Berga i que sigui en Paco Hernández, que l’ha dit tota la vida, doncs és una manera de tancar el cercle, i que aquest fet ajudi al Taller Coloma a comprar no material didàctic i pedagògic, i que serveixi per a tots els seus companys. David Chia, dissenyador de la samarreta, ha remarcat que “s’ha establert l’estratègia per ajudar a aquestes dues connexions i contribuir en el Taller Coloma que és on el Paco hi treballa”.

Des del primer dia en David Chia es va traslladar al Taller Coloma per conèixer en Paco i el seu dia a dia dins del centre. I se li va oferir si volia formar part d’aquest projecte, i en Paco, emocionat, va acceptar-hi sense pensar-s’ho. En tot moment, en Paco l’han fet partícip de tota la samarreta. La seva família també va veure en bons ulls la iniciativa i es va tirar endavant.

La samarreta amb el lema “Cuánto falta pa Patum” ja es troba a la venda. Es pot aconseguir a la botiga PeuDeRoca, del Carrer Major de Berga, o mitjançant la pàgina web El Formiguer.cat. Té un preu de 19 euros i està feta amb cotó ecològic i reciclat. La col·lecció és limitada a 220 samarretes.

Per concloure l’acte de presentació, Joan Antoni Hernández, el germà d’en Paco, ha explicat d’on sorgeix la idea. “Al Paco des de ben petit que li agrada la Patum i tot l’any ho diu esperant l’arribada de la festa”. Carme Valletbò, del Taller Coloma, ha afegit que a “la Patum de la llar en Paco participa amb la comparsa de les maces i de les guites”.
 
Arxivat a