En marxa el desè Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà

Enguany hi participaran 271 alumnes de 12 centres educatius que han creat 15 cooperatives

28 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:53h
Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà en una foto d'arxiu
Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà en una foto d'arxiu | ADBerguedà
La ciutat de Berga acull aquest dissabte la desena edició del Mercat de Cooperatives Escolars de la comarca, la culminació a mesos de feina de desenes d’infants de primària i alumnes de secundària després de la creació de les respectives cooperatives; i d’una cuidada fabricació d’artesania que demà trauran a la venda. En global hi participen més de 250 alumnes del Berguedà.

El projecte vol fomentar la cultura de l’afany emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària i a secundària, i proposa a l’alumnat la creació i gestió d’una cooperativa escolar a partir de la qual nens i nenes han de treballar diverses competències durant el curs. De mica en mica aquest projecte ha anat creixent a la comarca. Enguany s’hi ha implicat un global de 9 escoles de primària, que participen amb 10 cooperatives que estan formades per 225 alumnes; i de 3 centres de secundària, que hi participen amb 5 cooperatives i 46 alumnes.

La creació i funcionament de les cooperatives escolars és lleugerament diferent entre primària i secundària. A primària elaboren els productes directament els alumnes (CUEME), mentre que a secundària s'estableixen relacions comercials amb altres cooperatives d'alumnes d'altres comunitats autònomes o països, amb la finalitat d’importar i exportar productes entre si (EJE).

10 anys del Mercat de Cooperatives

El projecte d'impuls a l'emprenedoria escolar, que començava el 2010 i realitzava el primer mercat de cooperatives el 2011, arriba a la seva 10a edició resistint a la crisi sanitària del 2020. Aquesta iniciativa impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de Valnalón fa 10 anys, neix amb l’objectiu de difondre i potenciar la cultura l’emprenedoria entre infants i joves per tal que adquireixin capacitats emprenedores ja des de petits.

Tot i que amb formats reformulats, el projecte d’emprenedoria escolar segueix endavant havent creat 222 cooperatives en 27 centres educatius de la mà de 4.130 alumnes, al llarg d’aquests 10 anys.
 
Arxivat a