Cercs col·loca mesuradors de diòxid de carboni a l’escola Sant Salvador i a la llar d’infants

El consistori els ha distribuït per conèixer la qualitat de l’aire de les aules dels dos centres

Redacció
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:20h
Mesurador de diòxid de carboni col·locat en una aula de l'Escola Sant Salvador de Cercs
Mesurador de diòxid de carboni col·locat en una aula de l'Escola Sant Salvador de Cercs | Ajuntament de Cercs
L’Ajuntament de Cercs ha distribuït un total de vuit monitors sense fils de CO2, que es repartiran entre els dos centres educatius, set a l’escola i un a la llar d’infants, per mesurar la concentració d’aquest gas en l’aire alhora que participa, a través de les dades recollides, al projecte AIREAMOS.

Les dades detectades de concentració de CO2, temperatura, humitat i pressió atmosfèrica es presenten a la pantalla del dispositiu amb tinta electrònica de baix consum, la qual cosa que permet una llarga durabilitat de les bateries. A més, proporciona notificacions visuals i sonores en cas que el nivell de CO2 superi un determinat nivell de concentració convidant a ventilar l’espai per recobrar els nivells òptims de CO2.

Les dades són accessibles a temps real mitjançant una aplicació mòbil, a més de formar part del projecte AIREAMOS, liderat per un grup d’investigadors de diverses entitats i d’especial renom científic i universitari, que lluiten amb l’objectiu de conèixer els nivells de CO2 per airejar els espais amb l’objectiu final de millorar la salut del professorat i l’alumnat.

Per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), conèixer els nivells de CO2 que hi ha en una estança, és una mesura indirecta, no només de la qualitat de l’aire, sinó del risc de propagació de patògens que es desplacen a través de micropartícules o aerosols. D’aquí la importància de mantenir els espais tancats suficientment ventilats sense oblidar la resta de mesures que han d’ajudar a mantenir el control del ritme de contagis.

Així doncs, l’escola i la llar d’infants del municipi de Cercs contribuiran amb el seu gra de sorra a sumar esforços en l’estudi de la transmissió vírica per combatre aquesta pandèmia alhora que empoderen als docents amb eines que permeten garantir un ensenyament de major qualitat.