1 de 10
FESTES DE CORPUS

Berga impulsa el «Mossec Patumaire» per fomentar la gastronomia local durant les Festes de Corpus

La iniciativa es farà del 30 de maig al 6 de juny, i comptarà amb la participació de 17 bars i restaurants de Berga

Campanya Fem un Mossec Patumaire? | Ajuntament de Berga
per Redacció, 26 de maig de 2021 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ‘Mossec Patumaire’ és una campanya de restauració que té l’objectiu d’aglutinar els establiments d’hostaleria i restauració de la ciutat amb la voluntat de crear una oferta gastronòmica especial per a la celebració de les festes del Corpus de 2021. Les festes de La Patum d’enguany han estat afectades per la pandèmia de la Covid-19, fet que impedeix que es puguin portar a terme amb normalitat per segon any consecutiu.

La iniciativa es farà del 30 de maig al 6 de juny, i comptarà amb la participació de 17 bars i restaurants de Berga. Els establiments adherits a la campanya comptaran amb un cartell identificatiu on s’especificarà la proposta gastronòmica patumaire que oferiran a la clientela. 


Impuls del sector de la restauració

La campanya pretén dinamitzar el sector de l’hostaleria i la restauració, un sector afectat per les restriccions d’activitat decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per contenir la Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, els bars i restaurants han patit el tancament forçós durant diversos períodes de temps i també han vist restringit l’aforament i l’horari dels serveis prestats als locals. La campanya ha estat desenvolupada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, a partir d’una proposta feta pel grup municipal Junts per Berga.


La campanya forma part del Pla de Xoc de Dinamització Comercial de Berga de 2021, que és un pla de suport al teixit econòmic local que inclou accions de dinamització que beneficiïn el conjunt d’establiments comercials, d’hostaleria, restauració i serveis de la ciutat, i en definitiva, enforteixin els vincles amb la ciutadania.Mossec patumaire

La campanya titulada ‘Mossec Patumaire’ s’iniciarà el diumenge, 30 de maig, i finalitzarà el diumenge, 6 de juny, coincidint amb el que seria el diumenge dels Quatre Fuets i el diumenge de Corpus, respectivament. Els 17 establiments adherits a la iniciativa oferiran en la seva carta un plat, una tapa, unes postres, una beguda, un vermut o quelcom especial que estigui relacionat amb el Corpus: des d’elaboracions fetes amb barreja fins a propostes amb sabors i textures que recordin l’esclat de les espurnes del foc o les aromes patumaires. La voluntat és evocar, a través de la gastronomia, els dies de la festivitat del Corpus berguedà.    
 
Participació