Les comparses de Patum faran una desfilada pels carrers de Berga el dijous de Corpus

El recorregut de la passada s’iniciarà al Convent de Sant Francesc i finalitzarà a la plaça de Sant Pere

22 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:40h
Presentació de les novetats de Patum
Presentació de les novetats de Patum | Cedida
L’Ajuntament de Berga i el Patronat han decidit afegir una passada de tota la comparseria de la Patum pels carrers del centre de la ciutat de Berga, el dijous de Corpus. Al diumenge també es preveu una plantada estàtica de les comparses a la plaça de Sant Pere, lloc on es desenvolupen els principals actes de la festa berguedana.

Les propostes han estat tractades en la sessió ordinària del Patronat de La Patum fet aquest divendres, 21 de maig, i que ha comptat amb els caps de colla de la comparseria patumaire i representants dels diversos grups polítics del consistori. També hi ha participat altres persones representants de la festa.

La regidora de Patum, Roser Valverde, ha explicat que “la proposta ha hagut de passar una sèrie de filtres i ha estat validada els darrers dies per diverses instàncies i per la Junta de Seguretat. També estàvem pendents de l’evolució de la pandèmia”. Valverde ha remarcat que “La Patum té un pes emocional o sentimental, que no s’expressa a la plaça, i pel que fa a la dinamització econòmica i social, La Patum és pal de paller”.

La desfilada de comparses se celebrarà el dijous, 3 de juny, al matí. El recorregut de la passada s’iniciarà al Convent de Sant Francesc i finalitzarà a la plaça de Sant Pere. Tot i això, encara falten consensuar els detalls del recorregut de la passada, que es farà públic en els propers dies.

L’altra proposta plantejada ha estat la possibilitat de fer una plantada estàtica de la comparseria per exposar els elements de la imatgeria a la plaça de Sant Pere. Si tot va bé, se celebraria el diumenge, 6 de juny.

Pel que fa al consens dels grups municipals, Ferran Aymerich, de Junts per Berga, ha dit que “avui La Patum i la ciutat fan un petit pas per recuperar la normalitat que vam perdre el març del 2020 i d’alguna manera que apropa al que hauria de ser una Patum normal”. Per altra banda, el portaveu de PSC, Abel García, ha recalcat que “sempre ha estat el meu tarannà la mà estesa quan s’han de prendre decisions complicades. Quan un ha de prendre decisions i, això normalment li pertoca a l’equip de govern, davant de decisions complicades com més consens hi hagi, menys complicades són perquè són compartides. Aquest també és el primer pas per demostrar que quan hi ha un interès comú de posar la festa, les persones i la ciutat per davant, queden fora totes les diferències, ens unim i ho posem fàcil”. La portaveu d’ERC, Dolors Tous, ha reiterat que “l’Ajuntament hem de ser tots, no només l’equip de govern i, per tant, la ciutat és de tots”.

 
Arxivat a