El Consell convida a la ciutadania a decidir com ha de ser el Berguedà del 2030

Les sessions participatives tindran lloc els dies 24 i 27 de maig

Redacció
21 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:11h
Presentació de l'Estratègia Berguedana a la seu del Consell Comarcal del Berguedà
Presentació de l'Estratègia Berguedana a la seu del Consell Comarcal del Berguedà | Roger Simon
Nou pas en el camí per definir a on ha d’arribar el Berguedà en aquesta dècada. El Consell Comarcal del Berguedà inicia el procés participatiu adreçat a la ciutadania per elaborar l’Estratègia Berguedana 2030 de forma conjunta i col·laborativa. Les sessions participatives que tindran lloc els dies 24 i 27 de maig,  les han presentat aquest divendres Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà i Abel Garcia, conseller de Participació.

Per una banda, el president Josep Lara, ha manifestat que L’Estratègia Berguedana Horitzó 2030 “és un punt de trobada entre els diferents col·lectius que actuen al territori per tal de treballar en la configuració d’una comarca socialment justa, pròspera i sostenible”. D’aquí l’aposta per tal que la definició i impuls d’aquesta eina de planificació estratègica “es faci de manera col·laborativa i participativa amb tots aquells col·lectius i persones que vulguin implicar-se en el futur de la nostra comarca”. Lara ha destacat que “volem que tothom tingui veu sobre el futur de la comarca”.

Per l’altra, Abel Garcia, conseller de Participació ha posat en valor l’aposta del Consell per convidar la ciutadania a col·laborar per escriure el guió del camí que ha de seguir la comarca fins el 2030. "Estem redactant el full de ruta del Berguedà a mig i llarg termini". Una planificació que "ha de recollir els reptes de la comarca, uns objectius alineats amb l’agenda global compartida marcada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides".

Les sessions dels dies 24 i 27 maig marquen l’inici del procés de participació per recollir les aportacions ciutadanes tot i que al llarg del procés de definició del contingut del document n’hi haurà d’altres per tal d’escoltar a tothom. El conseller Abel Garcia, ha destacat que “ tot i les dificultats de la situació actual marcada per la covid-19, no hem renunciat a consultar i a recollir les aportacions” de la ciutadania perquè es consideren cabdals.

Tot i que ha definit la redacció de l’Estratègia Berguedana com “una cursa de fons”, l’actual procés de participació marca l’inici del diàleg amb la ciutadania per escoltar les propostes que facin. “Donarem facilitats perquè tothom que vulgui, participi” al llarg de tot el procés d’elaboració a nivell comarcal amb taules de treball sectorials i el disseny del futur consell de ciutadania.

Les sessions participatives s’han dirigit a professionals, càrrecs electes i finalment, a la ciutadania i a les entitats. I totes elles s’han estructurat en quatre eixos per aconseguir un Berguedà just socialment, pròsper, sostenible i en xarxa. Abel Garcia ha expressat el desig que “aquest treball conjunt sigui profitós”.