CULTURA

Els Castellers de Berga programen diverses activitats culturals per la festivitat de Corpus

La roda de premsa ha servit, també, per donar la notícia de la represa dels assajos

per Roger Simon, 21 de maig de 2021 a les 17:34 |
Roda de premsa de presentació de les activitats per la festivitat de Corpus | Roger Simon
Els Castellers de Berga han programat una sèrie d’activitats i espectacles culturals per Corpus. La colla, després de la programació de primavera i la bona resposta del públic, impulsa a través del seu projecte, l’Acció Cultural Berguedana, un total de 5 activitats durant 4 dies. Aquestes començaran el dimecres, 2 de juny, i finalitzaran el diumenge, 6. Divendres serà l’únic dia que no hi haurà cultura.

Ignasi Ballús, president de l’entitat, ha explicat en roda de premsa que l’Acció Cultural Berguedana està sent un èxit per participació. “Pel Cine Catalunya ja hi han passat un total de 1023 espectadors”. Per tant, davant de la flexibilització de les mesures, juntament amb la resposta del públic, volen seguir produint cultura i ho faran amb actuacions artístiques de la comarca, i algunes d’altres. Totes les activitats seran de pagament i ja es poden comprar des del portal web dels Castellers de Berga. A més, per normativa els assistents s’hauran de registrar.


La bona acollida que ha tingut a aquesta primavera, l’Acció Cultural Berguedana li dona continuïtat i, per aquest Corpus, portaran un salt de Patum al cine, en format jazz, del músic berguedà Xavi Guitó. A més, també hi haurà dues projeccions d’un salt de Patum complet i en pantalla de cine i música en directe. L’una serà el dijous amb la Cobla Pirineu, i l’altre, el diumenge, amb la Cobla Ciutat. Tant una com l’altre es podran seguir en directe per Televisió del Berguedà, que oferirà imatges inèdites de Patum gravades amb una càmera slow-motion.

A part, dues activitats més programades pel dissabte. Al matí serà el torn per l’espectacle infantil Somnis de sorra al Teatre Municipal; i a les 7 del vespre, concert de música electrònica en euskera, de la mà de Zetak.


Represa dels assajos dels Castellers de Berga

Després de 15 mesos d’inactivitat, els Castellers de Berga tornaran al juny als assajos. De moment no es poden celebrar actuacions ni diades. Ramon Prat, un dels caps de colla, ha dit que “la novetat és que podem reprendre una part petita de l’activitat castellera, però seran assajos amb grups tancats de 20 persones”.

Agenda d’activitats

Dimecres, 2 de junyPatum en Jazz / Xavi Guitó
Un salt de Patum complet des de l’òptica del jazz. Xavi Guitó, compositor de l’obra i pianista, juntament amb un quintet ideat per l’ocasió transmetrà l’essència de la festa des dels turcs i cavallets als tirabols.
Cine Catalunya 19:00 h. | 10 €

Dijous, 3 de junyPatum de cine / Cobla Pirineu i Televisió del Berguedà
Una espectacular projecció d’un salt de Patum complet en pantalla de cine i música en directe a càrrec de la Cobla Pirineu.
Cine Catalunya 19:15 h. | 12 €

Dissabte, 5 de junySomnis de sorra / Ytuquepintas
El somni d’un infant es converteix en viatge per la nostra cultura popular passant també per la Patum. La música en directe i la projecció de diverses escenes fetes amb dibuixos de sorra elaborades al moment et faran viure una experiència artística impressionant.
Teatre Municipal 11:30 h. | 6 € - 10 €

Dissabte, 5 de juny Zetak / Zeinen Ederra Izango Den
Zetak és un projecte de música electrònica en euskera que neix de la mà del sempre inquiet Pello Reparaz. Després de la seva exitosa trajectòria amb Vendetta canvia radicalment de registre amb un projecte espectacular.
Cine Catalunya 19 h. | 13 €

Diumenge, 6 de juny Patum de cine / Cobla Ciutat i Televisió del Berguedà
Una espectacular projecció d’un salt de Patum complet en pantalla de cine i música en directe a càrrec de la Cobla Ciutat de Berga.
Cine Catalunya 19:15 h. | 12 €

 

 

Participació