Guardiola presenta un projecte de memòria històrica

Per complementar el projecte s’ha creat una aplicació web i un documental de tres capítols

per Redacció, 17 de juny de 2014 a les 17:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació del projecte a Guardiola de Berguedà Foto: Ajuntament de Guardiola de Berguedà

Guardiola de Berguedà ha volgut retenir documentalment la seva història i anècdotes del segle XX. Per això, l’Ajuntament del municipi amb la col·laboració del Parc Natural i l’Arada van presentar aquest diumenge el projecte Memòria i Paisatge a Guardiola de Berguedà. 
 
Es tracta d’un producte pedagògic que permet entendre els grans canvis històrics i culturals que va patir el poble durant el segle passat. Així mateix, i segons ha informat el consistori, ajuda a reconèixer els guardiolencs com “un poble amb una història única i amb un patrimoni immaterial molt valuós”.
 
El projecte es va presentar al Casal Cívic del poble davant d’un centenar de persones, que van “rebre el retorn” de les històries de vida que l’Arada va captar durant l’estiu passat. 
 
A més, s’ha pogut confeccionar un arxiu de 20 entrevistes amb 20 hores de vídeo i més de 500 fotografies antigues que toquen temes com la pagesia, la mineria, el ferrocarril i el turisme actual.
 
Tota aquesta informació s’ha plasmat en una aplicació per a mòbil i un documental format per tres capítols que recorren el segle XX a Guardiola, dels quals els guardiolencs en van poder visualitzar 15 minuts de cada un a la presentació.

 

Arxivat a:
Municipis
Participació