La Cavalls del Vent enceta la temporada i donarà el tret de sortida el proper 28 de maig

L’acte ha comptat amb la presència de representants polítics i amb agents territorials vinculats a Cavalls del Vent provinents del món de l’esport i del turisme

19 de maig del 2021
Actualitzat el 20 de maig a les 8:35h
Cavalls del Vent en una edició anterior
Cavalls del Vent en una edició anterior | Cavalls del Vent
El Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà ha tingut el plaer de ser la seu de la presentació de la nova temporada de la ruta Cavalls del Vent, que s’iniciarà el proper 28 de maig i durarà fins a finals de setembre. Un espai ampli on s’hi ha aplegat una gran quantitat de noms propis, respectant les mesures de seguretat, per donar la benvinguda a una nova edició de la ruta. Les inscripcions ja estan obertes i tota la informació es troba a la pàgina web de Cavalls del Vent.

L’acte ha estat conduit per Albert de Gràcia, responsable de MeteoPirineus, i ha comptat amb la presència de representants polítics així com també d’agents territorials vinculats amb la travessia Cavalls del Vent provinents del món de l’esport i el turisme. Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha encetat la presentació posant en valor “el treball que s’està fent per voler fer una proposta de comarca que està bolcada per l’esport, treballant contínuament amb curses i esdeveniments esportius”.

Marinel·la Mosquera, de Cavalls del Vent, ha remarcat que la temporada començarà el 28 de maig i acabà a finals de setembre. Els senderistes obtindran un Welcome Pass, que inclou un tubular BUFF oficial, un mapa de la travessa, una capsa d’infusions, i com a novetat s’incorpora una bossa de tortilles Zanuy i un brik de Caldo Aneto. L’últim només “s’obtindrà si els participants el recullen a l’oficina, d’aquesta manera incentivem el consum a la ciutat de Berga”, ha afegit Mosquera. Gràcies a l’empresa catalana Sport HG també s’obtindrà una samarreta tècnica.

L’acte ha tingut continuïtat amb una taula rodona amb la presència de Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró; Dèlia Montesinos, responsable del Programa Pirineus a l’Agència Catalana de Turisme; Abel Garcia, conseller d’Esports i Turisme Actiu del Consell Comarcal del Berguedà; i Judit Franch, corredora i participant de l’edició 2021 del Festival Cavalls del Vent. S’han tractat diversos temes respecte al turisme al Berguedà i al Pirineu, les apostes des del Consell per reduir la mobilitat de cotxes al medi ambient, les facilitats que ofereix l’organització per a participants que pateixen alguna malaltia, com la diabetis, i la preservació del medi ambient, com a eix principal.

En acabat, Jordi Rodriguez, d’Sport HG ha presentat el que serà la samarreta oficial de l’edició, juntament amb Martí Nadal, director de l’editorial Alpina, encarregada de produir el mapa oficial de la travessa amb tots els camins de la Cavalls del Vent.

Cavalls del Vent

Cavalls del Vent és una ruta amb una distància de 84 quilòmetres i amb un desnivell de 5.600 metres, que passa íntegrament pel Parc Natural del Cadí Moixeró i uneix els 8 refugis del Parc: Cortals de l’Ingla, Gresolet, Lluís Estasen, Niu de l’Àliga, Prat d’Aguiló, Rebost, Sant Jordi i el Serrat de les Esposes. Es pot fer caminant, corrent o en bicicleta, i cadascú ho gestiona segons les seves necessitats. Enguany, la temporada dura del 28 de maig fins a finals de setembre, i el 26 de juny tindrà lloc el Festival de Cavalls del Vent amb una durada de 24 hores, per realitzar alguna de les tres propostes.

Festival Cavalls del Vent

El Festival Cavalls del Vent es realitzarà el pròxim 26 de juny al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Consisteix en un esdeveniment no competitiu de senderisme i running amb tres categories: la Open (84 km), la Half (43 km) i la Tast (28). La inscripció inclou els avituallaments, l’àpat final en el refugi Estasen, el certificat oficial conforme s’ha realitzat la travessia i un Welcome Pack exclusiu. A més, es disposarà d’un xip Championship pel cronometratge. Les inscripcions ja estan obertes a l’enllaç següent: Festival – Cavalls del Vent.