L’Agència i el Consell obren una borsa de socorristes aquàtics i vigilants de piscines

Amb aquesta acció es vol cobrir les demandes dels ajuntaments per a les piscines municipals

Redacció
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:14h
Segona edició del curs de socorrisme
Segona edició del curs de socorrisme | ADBerguedà
El Berguedà obre una borsa de socorristes aquàtics i vigilants de piscines per cobrir les demandes dels ajuntaments per a les piscines municipals. La convocatòria d’aquesta borsa, publicada el 19 de maig al BOPB, dona el tret de sortida al període d’inscripcions per a les persones interessades a formar-ne part. Al mateix temps s’obrirà el període de sol·licituds pels ajuntaments del Berguedà que vulguin nodrir-se aquesta borsa per cobrir les seves necessitats de socorristes aquàtics i vigilants pel període d’estiu.

Degut a la manca de personal que cada estiu pateixen els ajuntaments per cobrir les vacants de les piscines municipals, amb persones que disposin de la titulació requerida, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha implementat una segona edició de curs de “socorrisme aquàtic”.

Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, remarca que “aquesta era una demanda endèmica dels ajuntaments en plena època estival, per això hem ofert la possibilitat que la gent del territori es pugui formar en aquest camp i d’aquesta manera cobrir els llocs demandats”.

Els alumnes d’aquesta formació obtenen un Certificat de Professionalitat que acredita els seus coneixements i habilitats per treballar en instal·lacions aquàtiques complint amb la normativa vigent.

Durant l’estiu s’obren noves possibilitats laborals en diferents sectors, en aquest sentit el president Vall afirma que “és important adaptar la formació a allò que els nostres ajuntaments necessiten, d’aquesta manera donem també l’oportunitat de poder ocupar nous perfils laborals en una època estacional com és l’estiu”.

Abel Garcia, conseller d'Esports del Berguedà, ha destacat que aquest programa "permet formar els nostres joves en activitats que beneficien el conjunt de la ciutadania de la comarca". Alhora, la borsa serveix per donar solucions als municipis perquè el de socorrista és un perfil que té molta demanda però menys oferta. D'altra banda, el conseller Garcia ha posat l'accent en el fet que "una vegada més es demostra que el sector esportiu genera ocupació".

La borsa tindrà una vigència 2 anys. Tota la informació referent a la borsa es pot consultar a la web de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.