SUCCESSOS

Un conductor enxampat a Viver i Serrateix s’enfronta a quatre anys de presó per tràfic de drogues

El judici se celebrarà el proper dijous 20 de maig a la secció 21a de l’Audiència de Barcelona

per Roger Simon, 17 de maig de 2021 a les 18:33 |
L'Audiència de Barcelona | Europa Press
El ministeri fiscal demana una pena de quatre anys de presó per un conductor que va ser enxampat a Viver i Serrateix acusat de tràfic de drogues. Segons es recull en l’escrit de la fiscalia, els fets es remunten al 5 de setembre del 2018 quan l’acusat conduïa el vehicle juntament amb una altra persona, per la BV-5235, quan van ser interceptats, al quilòmetre 10 de la via pels Mossos d’Esquadra.

En un escorcoll del vehicle els agents policials hi van trobar diverses bosses de plàstic i embolcalls que contenien substàncies estupefaents que causen un greu perjudici per a la salut, amb la finalitat de vendre-les a tercers.


En total, diu el fiscal, a l’acusat que se li va intervenir quatre comprimits d’amfetamines amb un pes net d’1,77 grams, 1,79 grams de MDMA, 1,47 grams més d’amfetamines, 0,78 grams de cocaïna amb puresa aproximada del 78%, un filferro plastificat de color verd destinat a la preparació dels embolcalls per a la venda de drogues, i també 330 euros en efectiu repartits en bitllets de 20 i 50 euros, i que segons l’acusació pública eren procedents del tràfic il·lícit de les substàncies. Segons la valoració publicada per l’Oficina Central d’Estupefaents del Cos Nacional de la policia, el valor d’un gram de MDMA i les amfetamines se situa en 40 euros, i en 60 euros el preu del gram de la cocaïna al mercat il·lícit.

La Fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte contra la salut pública previst i penat en l’Article 368 del Codi Penal, relatiu a substàncies que causen un greu perjudici per la salut. És per això que el fiscal demana que el processat sigui acusat a una pena de quatre anys de presó i una multa de 700 euros, o dos mesos de presó, en cas d’impagament.


El judici està previst que se celebri el proper dijous, 20 de maig, a la secció 21a de l’Audiència de Barcelona.
 

 

Participació