La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga segueix millorant

El risc de rebrot es troba a 121,30 i la taxa de reproducció segueix per sota d’1.

17 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:21h
Hospital de Sant Joan de Déu (arxiu)
Hospital de Sant Joan de Déu (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga milloren substancialment respecte a l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims darrers set dies s’han detectat 9 casos positius per Covid-19, 8 menys que en l’última actualització.

Aquesta baixada de contagis en l’última setmana ha suposat una disminució en el risc de rebrot, que ha passat de 230,41 punts del dilluns passat als 121,30 actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot passa a ser alt. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a la ciutat de Berga, a dia d’avui, se situa a 0,95 mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava a 0,73. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les tres residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, actualment hi ha 6 pacients ingressats a causa de la malaltia, dues persones més que dilluns passat. Durant la setmana es van registrar 7 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 5 altes. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitzats 2 afectats pel virus.

 
Arxivat a