El cribratge d’automostra nasal fet a Berga troba 2 positius de 91 participants

A la Catalunya Central, de 738 que es van fer la prova només 7 van donar positiu

Redacció
14 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:15h
Un total de 91 persones es van fer la prova i n’han sortit 2 positius
Un total de 91 persones es van fer la prova i n’han sortit 2 positius | Salut
El resultat de la primera onada de cribratges poblacionals que el departament de Salut fa a la Regió Sanitària Catalunya Central s’ha tancat amb 7 positius de les 738 proves fetes fins a dia d’avui. A Berga, un total de 91 persones es van fer la prova i n’han sortit 2 positius.

Les proves diagnòstiques s’han dut a terme durant dues setmanes a través dels Centres d’Atenció Primària als municipis designats per l’Agència de Salut Pública seguint criteris epidemiològics i poblacionals. La baixa participació en alguns punts ha fet replantejar la campanya que avui es tanca a 5 dels 7 municipis i només continuarà una setmana més a Solsona i Artés.

Les proves es dirigeixen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els darrers 3 mesos i que no havien completat la pauta de vacunació. En aquestes dus setmanes Artés, Berga, Solsona i Manresa han donat entre 1 i 2 positius en els cribratges fets però també han estat els municipis amb un major nombre de tests realitzats. En concret i a l’espera dels resultats del cribratge d’avui divendres, Solsona és qui ha registrat un major índex de participació amb 272 proves fetes a l’EAP Solsonès. D’aquestes proves, 2 han donat positiu (un 0,7% dels participants). A Artés s’han fet 145 proves amb 2 positius (1,5%); a Manresa, 141 proves amb 1 positiu (0,7%); a Torelló, s’han fet 46 proves i no s’ha detectat cap positiu.

Arxivat a