CONSULTA PÚBLICA

Berga promou una consulta pública sobre la flexibilització del muntatge del mercat setmanal

El consistori ha obert un període de consulta perquè els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 12:39 |
La represa del mercat setmanal a Berga | Ajuntament de Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Berga posarà en marxa una consulta oberta a la ciutadania per a la revisió de l’ordenança reguladora de la venda no sedentària del mercat setmanal del passeig de la Indústria. La proposta contempla la modificació de l’article 2 referent a l’horari, els dies i el lloc de celebració del mercat per tal d’establir un dia addicional de venda en situacions excepcionals. La revisió del text de l’ordenança té l’objectiu d’incloure supòsits de caràcter excepcional com per exemple, situacions de pandèmia que comportin restriccions en l’activitat de venda no sedentària. El consistori ha obert un període de consulta pública prèvia perquè els veïns i veïnes i les entitats puguin efectuar les seves aportacions sobre la normativa que es preveu modificar.

Flexibilització del muntatge del mercat setmanal


La proposta de modificació de l’article 2 de l’ordenança preveu autoritzar la venda al mercat setmanal el dilluns, de 9 a 14 h, sempre que es produeixi una situació extraordinària extrema, com ara una pandèmia sanitària, una crisi econòmica, catàstrofes naturals o qualsevol altra circumstància de característiques similars que pugui sorgir en el futur. L’autorització per muntar parades al mercat el dilluns com a alternativa al dissabte només s’aplicaria a les parades de productes afectades per les restriccions d’activitat vigents en el moment de celebració del mercat. En canvi, la resta de parades seguirien fent mercat el dissabte.

L’autorització de venda del dilluns s’estipularà en funció de la legislació vigent sobre la causa en qüestió. Per tant, el dissabte continuarà sent el dia habitual del mercat setmanal de venda no sedentària, mentre que el dilluns només es permetria el muntatge de parades en el supòsit que es produeixin les causes exposades anteriorment.       


Consulta pública prèvia

L’Ajuntament de Berga ha obert un període de consulta pública perquè els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions sobre la modificació de l’ordenança. Les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga poden fer aportacions i suggeriments presentant una instància genèrica.

En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es poden consultar els documents de síntesi de les propostes, la informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions que es considerin oportunes. El termini per a la presentació de les instàncies estarà obert del 14 al 28 de maig de 2021, ambdues dates incloses.
 

 

Participació