SOSTENIBILITAT

El Club Orientació Berguedà fa un pas més en el compromís amb la sostenibilitat

Destaca l’esforç per minimitzar al màxim els residus, amb l’objectiu d’eliminar al 100% l’ús d’envasos i embalatges de plàstic d’un sol ús

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 17:00 |
El COB fa pas endavant amb el compromís amb la sostenibilitat | Geniku
El Club Orientació Berguedà (COB), a través de la seva junta directiva i dels seus socis, ha fet un pas endavant amb el compromís amb la sostenibilitat integrant eines de millora en la gestió ambiental, social i econòmica de les darreres curses que ha organitzat, com són el V Rogaine del Berguedà, el rogaine del Xavi, celebrat el mes de març a Casserres, i la cursa MTB-O, a l’abril a Puig-reig.

Entre les mesures ambientals incorporades destaca l’esforç per minimitzar al màxim els residus, amb l’objectiu d’eliminar al 100% l’ús d’envasos i embalatges de plàstic d’un sol ús i l’aposta per la reutilització de materials en tots els processos organitzatius. També hi ha un objectiu d’eliminació del combustibles fòssil com energia de suport als esdeveniments.


Dins del compromís social, s’ha implementat una millora en la gestió de les emergències que es puguin produir i s’han incorporat protocols per fer front a possibles assetjaments de qualsevol mena (esperant, això sí, no haver-lo d’utilitzar). També s’ha començat a treballar perquè l’accés a les curses sigui un espai per a tothom, malgrat que en aquest punt encara hi ha molt recorregut per endavant. En l’àmbit econòmic es prioritza el compromís amb la promoció del territori.

Durant el 2020 es va decidir fer un salt important, fent públic el compromís del Club amb la sostenibilitat. L’instrument escollit per donar recorregut a aquesta aposta va ser l’adhesió al Compromís Biosphere de la Diputació de Barcelona, atès que aquesta adhesió comporta treballar la sostenibilitat conjuntament i de la mà del territori.


I en aquest sentit, i davant la crida de la Plataforma Anti Incineradora de Cercs de recaptar diners per poder fer front a les despeses legals per l’oposició a aquest projecte, el club ha col·laborat, ingressant l’import resultant del benefici de la darrera cursa organitzada, la MTB-O de Puig Reig del passat 11 d’abril de 2021.
 

 

Participació