1 de 10
EMPRESA I CONEIXEMENT

El teixit empresarial del Berguedà demana a Tremosa la necessitat de disposar de més sòl industrial

La patronal defensa el desenvolupament urgent de la primera fase del polígon d’Olvan en la seva totalitat

Participació d’una desena de representants del teixit empresarial de la comarca de l’ACEB | ACEB
per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, va escoltar, aquest dijous, les demandes del teixit empresarial de la comarca. El conseller va participar d’una trobada amb empresaris del territori de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà. En aquesta reunió, un dels principals reclams cap a la Generalitat va ser la necessitat urgent del Berguedà de poder disposar de sòl industrial de gran format per a l’atracció de noves activitats i, sobretot, per evitar la deslocalització d’empreses de la comarca que volen créixer.

La importància del desenvolupament urgent del polígon d’Olvan va ser l’eix principal de la trobada, en la que també es va parlar de les necessitats del sector de l’agroturisme, l’hostaleria, el comerç i la metal·lúrgia, amb la participació d’una desena de representants del teixit empresarial de la comarca de l’ACEB, juntament amb representants de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, la Federació de Comerç del Berguedà i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.


Segons el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, “cal que les empreses del Berguedà puguin tirar endavant els seus projectes de creixement al territori i evitar, de totes totes, que hagin de marxar a d’altres comarques”. Per altra banda, va recordar que “s’estan perdent oportunitats per a la instal·lació de noves activitats a la comarca justament per la manca d’aquesta oferta de sòl industrial”. En aquest sentit, durant la trobada es van donar a conèixer diferents projectes empresarials exitosos, que van contraposar-se amb les dificultats per créixer d’altres projectes per la manca de parcel·les disponibles a la comarca.

Abans de marxar, Ramon Tremosa, acompanyat del president de l’ACEB, Josep Maria Serarols i de Bàrbara Minoves, dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Catalunya Central, van fer parada als terrenys del futur polígon d’activitats econòmiques d’Olvan, on es va insistir de la necessitat de l’execució urgent, almenys, de la primera fase completa, no només de manera parcial.


Tremosa va encoratjar al sector econòmic de la comarca a fer molt més visibles i intenses les seves reivindicacions de terreny industrial i va solidaritzar-se amb la petició dels empresaris de discriminació positiva envers el Berguedà per revertir la desindustrialització.

Visita a eProject4

El conseller d’Empresa i Coneixement va visitar també un exemple d’èxit empresarial a la comarca: l’empresa eProject4, al polígon de la Valldan. De la mà de Ramon Villaró, un dels responsables del projecte, va conèixer algunes de les iniciatives que estan duent a terme.

EProject4 és una empresa d’enginyeria industrial que té com a objectiu oferir solucions integrals per a tots els processos productius d’automatització i fabricació de màquines en general, i està especialitzada en el disseny i la construcció de maquinària CNC i d’estratègies productives de mecanització. El seu producte és la robòtica industrial i el desenvolupament d’aplicacions pel sector de l’aeronàutica: robòtica i visió artificial.
 
Participació