Les comparses de foc realitzen la tradicional prova de fuets

El cap de colla dels Plens i les Maces destaca les "bones vibracions" per a aquesta Patum

Aida Morales
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:21h
Provant els primers fuets a la plaça de la Ribera
Provant els primers fuets a la plaça de la Ribera | Aida Morales

Membres de la comparsa dels plens revisant una maça Foto: Aida Morales


Les comparses de foc de la Patum, essencialment la dels Plens i les Maces, han realitzat aquest dijous al vespre la tradicional prova de fuets. Juntament amb el representant de la Pirotècnia Igual, la subministradora del material, han fet saltar les primeres Maces a la plaça de la Ribera. Una prova distesa per analitzar el material i començar a engegar els motors fins a Patum.

Es tracta, segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, d'una tradició “romàntica” que s'ha fet tota la vida a nivell intern, i en què hi participen membres i exmembres de les comparses. De fet, i malgrat que sempre s'acostuma a donar el vistiplau als fuets, fa “il·lusió”. A més, Gonfaus ha destacat les "bones vibracions" per a aquesta Patum.

“Ara ja és tot Patum; i cada dia xarres una estona o altra de Patum”, ha manifestat. En aquest sentit, ha afirmat que la comparsa que dirigeix ja fa molts dies que treballa amb les carotes, deixant tots els vestits a punt, cosint cues o començant a estructurar “el tablado flamenco que ens estan fent tant maco”. 
 

Provant els primers fuets a la plaça de la Ribera Foto: Aida Morales

Arxivat a