MUSEUS

El Museu de les Mines de Cercs celebra el Dia Internacional dels Museus amb novetats

L’organisme incorpora a la nova pàgina web una ampliació de l’experiència de visita

per Redacció , 13 de maig de 2021 a les 18:55 |
Un viatge al cor de la terra | Museu de les Mines de Cercs
Els Museus formen part de la vida i de la societat i com a tal s’han d’adaptar a les noves necessitats i a les noves formes de consumir cultura de la seva gent. Aquesta nova manera de veure els museus els ha portat a millorar la pàgina web i incorporar una visita virtual al museu i a la colònia minera de Sant Corneli.

En aquest sentit la nova web del Museu de les Mines és responsiva davant de qualsevol dispositiu intel·ligent. D’aquesta manera els usuaris poden trobar tot l’imprescindible per organitzar la seva visita així com un espai per aprofundir encara més en la història de les mines i de la colònia de Sant Corneli.


Els visitants hi trobaran una àrea on planificar la seva visita, accedir a les audioguies i obtenir tota la informació necessària per gaudir de l’experiència així com l’oferta de visites guiades i tallers disponibles en cada moment. Els centres educatius trobaran un espai on obtenir diversos materials didàctics per treballar abans i després de la visita. També es trobarà informació sobre els continguts de la nostra exposició permanent i la història de la mineria a la Colònia Sant Corneli, a més de gaudir d’un recorregut virtual audiovisual per les nostres instal·lacions a través de la visita virtual disponible al site.

La visita virtual s'ha dut a terme amb fotografies equirectangulars 360° realitzades amb dron per poder mostrar tota la colònia, i ubicar alguns dels espais d'interès, i amb una càmera especialitzada que realitza imatges en 360°, i on es mostren totes les visions des de peu pla.

Mitjançant un programari especialitzat, s'ha creat la visita virtual, connectant totes les imatges 360 °, i afegint recursos perquè el visitant pugui realitzar el recorregut correctament, i tingui informació de primera mà per a conèixer i interpretar el que està veient, a través d'àudios, textos, imatges, i vídeos. Així doncs, es pot trobar inserit en els diferents espais 360º imatges antigues de la colònia, entrevistes a antics miners i veïns així com material documental contemporani, com el procés de restauració  de la icònica excavadora BUCYRUS que es troba a la plaça de Sant Romà.

Dia internacional dels Museus 

Del 15 al 18 de maig es celebra el dia Internacional del Museu. Des del Museu de les mines de Cercs el volen celebrar amb tothom i per aquest motiu el dimarts 18 de maig tindrà lloc una jornada de portes obertes.

Davant el moment que viuen les societats actuals a nivell mundial arran de la pandèmia de la Covid-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en el canvi de paradigma: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.

Així, amb el tema “El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar“, El Dia Internacional dels Museus 2021 es planteja com un nou punt de partida per imaginar, crear i compartir noves pràctiques de (co)creació i noves relacions entre els museus i la seva comunitat.
 

 

Participació