L’Àmbit de Recerques del Berguedà coorganitza un debat sobre la transició energètica i territori

La sessió tindrà lloc el dia 18 de maig de les 18 a les 20 hores de forma telemàtica

Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:24h
Cicle de debats 2021 sobre la transició energètica i territori
Cicle de debats 2021 sobre la transició energètica i territori | Àmbit de Recerques del Berguedà
L’Àmbit de Recerques del Berguedà coorganitza una jornada telemàtica per debatre sobre la transició energètica i models de territori a la comarca a principis del segle XXI.  Experts reconeguts analitzaran quin és l’actual model energètic a nivell global, català i comarcal i què cal fer per afrontar el futur amb garanties i de forma sostenible. Igualment es posarà damunt la taula quin pot ser el futur de territoris rurals que pateixen la pèrdua de població i quines activitats poden contribuir a frenar el despoblament i contribuir al progrés de comarques com el Berguedà.

Aquesta sessió s’emmarca dins del cicle  de debats “Transició Energètica i Territori” que l’entitat berguedana impulsa conjuntament amb el Col·lectiu per un Nou Model Energètic i Social Disponible (CMES), el Centre d’Estudis de la Ribera de l’Ebre (CERE) i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Compta amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner.

El cicle consisteix en la celebració d’una jornada de debat a cadascun dels territoris a més de les jornades de presentació i la de cloenda. Fins ara, s’ha celebrat l’acte inaugural el 24 d’abril i la sessió de la Ribera d’Ebre que ha tingut lloc el 27 d’abril.

La sessió berguedana tindrà lloc el dia 18 de maig  de les 18 a les 20 hores de forma telemàtica. La benvinguda anirà a cura de la presidenta de l’Àmbit de Recerques del Berguedà, la historiadora Rosa Serra i de Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà. Hi participaran l’ambientòloga berguedana Sònia Llamas que farà un retrat de la situació a la comarca, l’enginyer Eduard Furró del CMES que explicarà les oportunitats energètiques que té el Berguedà.

Posteriorment hi haurà una taula rodona on es  donaran a conèixer projectes berguedans com el d’aprofitament forestal de la mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa que explicarà  l’enginyer i tècnic d’aquest entitat Joan Carles Sobrino. Per la seva banda, Moisès Masanas, enginyer i alcalde de Saldes explicarà el projecte del consistori que impulsa una cooperativa entre els veïns per fer un parc solar. També hi participarà Ignasi Aldomà, geògraf i professor de la Universitat de Lleida i Maria Crehuet, presidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

La sessió es podrà seguir al següent enllaç:  https://us02web.zoom.us/j/82547639867?pwd=U1U5amxaSzZQVmtJTEpZZHVGYy9OQT09