Puig-reig estrena el musical «Arrelats» per la Festa Major, el 22 i 23 de maig

El musical tindrà dues funcions i s’estrenarà dins dels actes de la Festa Major del municipi

11 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:50h
Dues de les protagonistes del musical
Dues de les protagonistes del musical | Arrelats a Puig-reig
Cap de setmana de Festa Major d’alt nivell amb l’estrena del musical Arrelats a Puig-reig dirigit per Sergi Cuenca, i interpretat per la Polifònica de Puig-reig. Serà el proper cap de setmana dia 22 i 23 de maig, dins dels actes de la Festa Major. Tindrà dues funcions, una de dissabte i una de diumenge, a les 7 del vespre, al Pavelló Municipal. El musical està impulsat per l’Ajuntament de Puig-reig i les entrades ja es poden comprar a diversos establiments de la comarca. Pel compliment de les mesures de distància de seguretat, l’aforament serà del 50%. Tota la informació respecte al musical es pot consultar a les xarxes socials d'Instagram i Facebook d'Arrelats a Puig-reig.

El musical engegarà la màquina del temps en forma d’històries fictícies plenes d’emoció i records del poble situades en diferents punts de la línia del temps. Aquestes històries estaran protagonitzades per personatges que donaran vida diferents solistes de la Polifònica de Puig-reig. Durant l’espectacle, una orquestra formada per 15 músics acompanyaran el musical posant-hi la música.

Històries del musical

La primera de les històries serà la Corrida, una de les festes tradicionals més antigues del poble de més de 125 anys. El musical presenciarà el període de quan tots els pagesos de la rodalia anaven a la parròquia a beneir els rucs, cavalls i mules, i en acabat, es feia el Joc de les Cintes. L’enemistat que hi havia entre el Valentí de la Garsa i en Joan de la Serra també formarà part de la història.

La vida a les colònies tèxtils del Llobregat també és un eix fonamental per conèixer el municipi de Puig-reig. El musical ens hi endinsarà en el moment que sonen les sirenes i és el canvi de torn. El moment perfecte perquè els nois i les noies de la colònia puguin veure els seus enamorats. Un seguit de vivències boniques que presenciaven les parets de les fàbriques.

També hi forma part un dels famosos habitants de Puig-reig al segle XII, el senyor feudal i el trobador, Guillem de Berguedà. A través dels seus sirventesos s’ha pogut conèixer la seva vida i les seves enemistats i disputes. La història del musical es diu “En Guillem se’n va de campanya”.

A la història de Puig-reig no hi podia faltar la Festa Major dels anys 60, una festivitat que es va convertir en una de les més importants de la comarca. I l’última història que tractarà el musical serà la relació que tenia l’arquitecte Antoni Gaudí amb el poble de Puig-reig. Què va passar aquella nit que va fer nit al municipi?

Direcció del musical

El musical Arrelats és dirigit i compost pel director puig-regenc Sergi Cuenca, amb l’ajuda de Quim Puig, la persona qui ha escrit el llibret, Maria Caselles, que porta la direcció escènica, i Joan Crosas serà el narrador del musical. Tots els implicats principals del musical han format part, en algun moment o altre, de la Polifònica de Puig-reig.
 
Arxivat a