Berga adapta a la nova normativa de trànsit el límit de velocitat permès al nucli urbà

Es tracta d’una reforma d’àmbit estatal que s’aplica a partir del d’avui dimarts, 11 de maig

Redacció
11 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:42h
Plaça de la Creu de Berga en una foto d'arxiu
Plaça de la Creu de Berga en una foto d'arxiu | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga adapta els nous límits de velocitat permesos en les vies urbanes i travessies en compliment de la nova normativa de trànsit i circulació establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT). Es tracta d’una reforma d’àmbit estatal que s’aplica a partir del dimarts, 11 de maig. Aquesta mesura comporta que tots els vehicles que circulin pel nucli urbà de Berga ho facin a una velocitat màxima de 30 km/h.

Tot i això, hi ha excepcions en diverses zones del municipi com urbanitzacions o accessos a la ciutat, entre d’altres. La normativa té l’objectiu de millorar la seguretat viària, ja que reduint la velocitat disminueix la probabilitat que es produeixin accidents i que aquests siguin més greus. La reducció de la velocitat també suposarà menys emissions i un menor impacte acústic del trànsit.  

Canvis i excepcions

La normativa estatal preveu algunes excepcions que permetran mantenir la velocitat de circulació habitual en alguns dels accessos al municipi. En el cas de Berga, es manté la velocitat de 50 km/h a la carretera de Sant Fruitós (accés Berga Sud). En concret, es tracta del tram que uneix la rotonda d’accés a l’àrea comercial i la rotonda on conflueixen els carrers Guillem de Berguedà, Prat de la Riba i la carretera de Sant Fruitós. Tanmateix, es manté la velocitat de 50 km/h a la carretera de Solsona (C-26), en el tram de fora del nucli urbà fins a la rotonda d’accés al Polígon Industrial de La Valldan. Al Polígon Industrial de La Valldan també es manté la velocitat actual que és de 40 km/h.

Tampoc hi ha canvis en les urbanitzacions de Casampons, el Balcó del Berguedà i el passeig de la Indústria, on els vehicles han de circular a una velocitat màxima de 20 km/h. A la resta de vies de la ciutat, la nova velocitat permesa serà de 30 km/h.

Implementació de la normativa

La nova normativa de circulació comporta canvis en la senyalització vertical de trànsit. Els operaris de la brigada municipal s’encarregaran de realitzar la substitució dels elements de senyalística viària per tal que els conductors i conductores puguin respectar els nous límits de velocitat establerts. 
 
Arxivat a