CORONAVIRUS

La incidència de Covid-19 a la ciutat de Berga disminueix notablement, però segueix sent alta

El risc de rebrot es troba a 230,41 i la taxa de reproducció disminueix a 0,73 punts

per Roger Simon , 10 de maig de 2021 a les 13:59 |
Planta Covid a Sant Joan de Déu (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga milloren substancialment respecte a l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades de coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims darrers set dies s’han detectat 17 casos positius per Covid-19, 28 menys que en l’última actualització.

Aquesta baixada de contagis en l’última setmana ha suposat una disminució considerable en el risc de rebrot, que ha passat dels 567,52 punts del dilluns passat als 230,41 actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot segueix sent molt alt. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a la ciutat de Berga, a dia d’avui, se situa a 0,73 mentre que la setmana anterior aquest  indicador es trobava a 1,38. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.


Pel que fa a les tres residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, actualment hi ha 4 pacients ingressats a causa de la malaltia, sis persones menys que dilluns passat. Durant la setmana es van registrar 3 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 9 altes. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitzats 2 afectats pel virus.


L’alcalde accidental Ivan Sànchez ha informat a la població que “aquesta setmana continuen els autocribratges, el dilluns i divendres al matí, i dimecres a la tarda a l’Hotel d’Entitats de la ciutat”. A més, ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida referent a la importància que la gent es vagi a vacunar.


Altres notícies que et poden interessar

  

 

Participació