El Consell Comarcal del Berguedà patrocina la cursa Berga-Rasos-Berga

La competició es podrà seguir en directe per Televisió del Berguedà i el canal de YouTube del Consell

Redacció
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:01h
La Berga-Rasos-Berga en directe
La Berga-Rasos-Berga en directe | CC Berguedà

El Consell Comarcal del Berguedà patrocina la vint-i-tresena edició de la cursa Berga-Rasos-Berga –Memorial Xavi Batriu que tindrà lloc el diumenge 9 de maig i en la que hi participaran 800 corredors. L’ens comarcal col·labora amb aquesta cursa perquè es pugui seguir en directe a la Catalunya central a través de la Televisió del Berguedà i també l’oferirà pel seu canal de YouTube. A més s’ocupa de la senyalització de l’esdeveniment amb la instal·lació de 2.400 metres de balises completament biodegradables per tenir cura de l’entorn natural. Igualment, paga un servei d’autocar que transportarà a 60 corredors, el diumenge a les 9 del matí, des de la plaça de la Font del Ros de Berga fins  els Rasos. Es tracta dels participants del descens, una de les tres modalitats de la cursa.

El Consell del Berguedà aposta per donar suport a competicions esportives com l’esmentada que és puntuable pel campionat de Catalunya i col·labora amb els seus propis mitjans a divulgar-la. L’ens comarcal patrocina la retransmissió que en farà Televisió del Berguedà per la Catalunya Central a partir de les 9:15 hores  i fins a les 11 del matí del diumenge dia 9 de maig. L’emissió també es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Berguedà i del Facebook de la Berga-Rasos-Berga (BRB). Tanmateix, a través de la pàgina web Xip Groc es podran consultar els resultats de la cursa parcials i resultats finals amb el temps corregut i la posició.

L’emissió de Televisió del Berguedà comptarà amb la participació de Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà que hi explicarà l’aposta de l’ens per les competicions esportives com la BRB. Al llarg d’aquest programa especial amb el qual col·labora el Consell, s’emetran diferents vídeos de promoció de la comarca.

Un aparador que projecta la comarca i genera impacte econòmic

Abel Garcia, conseller d’Esports, ha destacat que el Consell Comarcal del Berguedà aposta per la Berga-Rasos-Berga perquè “és un aparador de l’oferta esportiva de la comarca que posa de manifest el potencial del Berguedà per acollir curses d’aquest nivell i poder de convocatòria”. Una activitat que combina els valors de la pràctica esportiva amb el seu paper de dinamitzador “per l’impacte econòmic positiu que tindrà pels establiments de serveis que acullen els participants” del sector de l’allotjament o la restauració. Garcia ha destacat “la projecció que aconsegueix la comarca” amb la BRB, una competició que és puntuable pel Campionat de Catalunya de Trail Running FCA.

La Berga-Rasos-Berga que organitza el Club Esquí Berguedà donarà un total de 2.300 euros en premis pels cinc primers classificats en categoria femenina i masculina.