Montclar dona a conèixer el seu patrimoni natural en la seva caminada popular

L’activitat es fa aquest diumenge 9 de maig amb sortida al nucli de bon matí

07 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:05h
Caminada de Montclar en una foto d'arxiu
Caminada de Montclar en una foto d'arxiu | Wikiloc
El municipi de Montclar celebra un any més la caminada popular pels racons amagats del municipi. Les inscripcions es faran al mateix dia, de les 7:30 a les 8:30 del matí a la plaça de Montclar. La sortida serà esglaonada des de la mateixa plaça, i es podrà començar un cop feta la inscripció.

Enguany el recorregut serà de catorze quilòmetres amb 390 metres de desnivell positiu, i el preu és de 8 euros pels majors de 12 anys i 5 € pels menors. Pels més petits de 5 anys serà gratuït. El recorregut que seguirà la caminada es pot consultar a l’enllaç següent: Caminada de Montclar 2021. La inscripció inclou avituallaments, esmorzar a l’arribada i obsequi d’una samarreta pels 200 primers inscrits.

L’organització de la caminada ha volgut fer arribar un petit escrit sobre què s’hi trobarà a la caminada. “Baixaràs fins al casalot del riu i remuntaràs pel Rentador, record d’antiga higiene. El Casó t’assenyalarà una de les cases riques de la contrada de Santa Creu, i camina que caminaràs fins al bressol de la mare de Déu, un antic clos de temps antics. No t’hi entretinguis massa i la davallada et començarà a acompanyar tot passant per cal Capçana, mas d’un antic inventor, i el salt de la Talaia. Com que és temps de vera, potser hi veuràs saltant, però fes camí perquè hauràs de travessar la riera i pujar fins al Verdaguer de ressons poètics. Cal Nosa, t’espera i t’obrirà les portes de l’encanteri: l’alzinar de la Fira. Avança fins als Racons i seràs a les envistes de Montclar. Au! Fes el darrer pujador i assaboriràs pèsol negre, vianda, vi i altres menges en el rogle de Montclar”.