El PSC presenta al Parlament la proposta de desdoblament de la C-16

En una segona proposta de resolució també exigeix el desdoblament de la C-55, en el tram Manresa a Castellbell i el Vilar

Redacció
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:47h
Cues de fins a 15 quilòmetres a la C-16, entre Gironella i Cercs
Cues de fins a 15 quilòmetres a la C-16, entre Gironella i Cercs | Pilar Màrquez Ambròs
El grup parlamentari del PSC ha presentat, a instàncies del diputat Cristòfol Gimeno, dues propostes de resolució en què s’exigeix el desdoblament de dos trams de carreteres que afecten la Catalunya Central. La primera de les peticions reclama el desdoblament de la C-16/E-9, en el tram que uneix Berga fins al Túnel del Cadí a Bagà.

D’aquesta manera, el PSC al·lega que “l’increment de la mobilitat en els darrers deu anys havia motivat el compromís en ferm del Govern de la Generalitat, en el seu desdoblament. També aquí el retard és enorme, complicat per canvis en el sistema, i excuses no justificables”.

La segona proposta de resolució exigeix el desdoblament de la C-55, en el tram Manresa- Castellbell i el Vilar. En l’exposició de motius, el PSC recalca que es tracta “d’un dels trams més complicats i conflictius del país”.

El Partit Socialista manifesta que “el fet de continuar amb un govern en funcions no justifica la paràlisi del Parlament de Catalunya, de manera que el Grup Parlamentari PSC- Units per avançar, ha decidit iniciar l’acció de supervisió i control de l’acció del govern i alhora impuls a les iniciatives parlamentàries que considerem importants”. “Les dues presentades, formen part de les prioritats del PSC a la Catalunya Central des de fa molts anys”.