1 de 10
PLE MUNICIPAL

L’Ajuntament de Berga aprova la moció a favor de l’amnistia

Reclama la posada en llibertat de les preses i presos polítics així com la reparació dels danys causats a les persones represaliades

L'Ajuntament de Berga amb la pancarta de l'amnistia | Òmnium Berguedà
per Roger Simon, 6 de maig de 2021 a les 21:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous una moció de suport a l’amnistia amb els vots favorables de la CUP, ERC i Junts per Berga i el vot negatiu del PSC.

La moció reclama la posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com la reparació dels danys causats a les persones represaliades. Es demana aprovar una Llei d’Amnistia per a l’extinció de responsabilitats penals i administratives per tots els actes i expressió d’idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya. El text inclou fer una crida a la mobilització de la societat catalana i el teixit associatiu municipal a favor de l’amnistia.


Ariadna Herrada, de Junts per Berga, ha donat suport a la moció “per continuar contribuint a lluitar contra la llibertat d’expressió, de reunió i de participació política”. Per la part d’ERC, Ramon Camps ha remarcat que “l’amnistia és el camí per solucionar les coses en una societat democràtica”. El punt de vista discordant ha estat el d’Abel García, del PSC, que ha afirmat que “no busco debats que ens separen i sí coses d’allò que ens apropen”.
 

 

Participació