Sant Jordi de Cercs tornarà a celebrar la Festa del Roseret aquest cap de setmana, però sense cargolada

L’any anterior, degut a la pandèmia, les activitats es van traslladar als balcons i a les xarxes socials

06 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:19h
Festa del Roseret a Sant Jordi de Cercs en una foto d'arxiu
Festa del Roseret a Sant Jordi de Cercs en una foto d'arxiu | Aida Morales
Aquest any sí que la localitat de Sant Jordi de Cercs podrà celebrar la seva tradicional Festa del Roseret, sense haver de celebrar-la als balcons de la localitat, com va haver de succeir l’any passat, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta serà la 54a edició i des de la Comissió de Festes han preparat un reguitzell d’activitats per tornar a reviure la Festa a l’aire lliure, tot i tenint en compte els mesures de seguretat.

La cargolada tradicional, però, haurà d’esperar a l'any vinent. Les restriccions dictades pel Procicat no han fet possible la celebració de la cargolada. Tot i això, el programa d’actes començarà demà divendres a les cinc de la tarda a la plaça I Compte de Fígols amb un espectacle infantil a càrrec de Marc Sensada. El dia fort de la Festa del Roseret serà el dissabte que estarà farcit d’activitats per a totes les edats, i amb la finalitat de retrobar-se als carrers de Sant Jordi de Cercs i tornar com més aviat possible a la normalitat.

Des de ben d’hora del matí, a les 10 hi haurà un concurs de dibuix pels més petits de la casa, i a les 12 hores se seguirà amb una cursa de cargols, també pels nens i les nenes. Per apuntar-se a la cursa s’haurà de fer a través de l’enllaç següent Cursa de Cargols. A partir de 2/4 d’1 el grup musical de rumba Desenchufaos amenitzarà el vermut. De cara a la tarda, Laura Luceño posarà més rumba amb un concert musical a l'aire lliure. Això serà a les 16 hores. Els espectacles musicals faran pausa per donar lloc a la Missa a l’Església de Sant Jordi. En acabada, el músic Dantuvi serà l’encarregat de concloure la jornada amb un nou concert musical de rumba catalana. Totes les activitats es faran a la plaça I Compte de Fígols.

Diumenge, el poble de Cercs es llevarà amb l’engegada de la 54a Festa Major. Seguidament serà el torn d’una ballada de Gegants al so de la Cobla Pirineu, i no serà fins a la 1 del migdia que s’iniciarà el concurs de fotos d’Instagram. La Festa del Roseret 2021 finalitzarà a les cinc de la tarda amb la màgia de Pere Rafart. El programa d’activitats de la Festa del Roseret 2021 es pot consultar al següent enllaç.