La 23a edició de la Berga-Rasos-Berga tanca inscripcions amb 800 participants

Comptarà pel Campionat de Catalunya de Trail Running, organitzat per la Federació Catalana d’Atletisme

06 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:17h
Berga - Rasos - Berga en una imatge d'arxiu
Berga - Rasos - Berga en una imatge d'arxiu | Marc Elias
La Berga-Rasos-Berga celebrarà la seva vint-i-tresena edició amb el límit establert per l’organització de 800 inscripcions. Es disputarà el proper diumenge, 9 de maig, i comptarà pel Campionat de Catalunya de Trail Running de la Federació Catalana d’Atletisme. Un total de 26 quilòmetres hauran de córrer els que s’hagin apuntat a la BRB, mentre que els de la Berga-Queralt-Berga seran 13 quilòmetres. També hi haurà el Descens Xavi Batriu entre els Rasos de Peguera i Berga.

La sortida pels corredors de la Berga-Rasos-Berga serà a les 8 del matí, al costat de l’Hotel Berga Park, a la carretera de Solsona. Els corredors estaran repartits en 10 calaixos de 50 inscrits per calaix. L’ordre de sortida serà per la numeració de l’ordre de dorsals, és a dir, del dorsal 1 al 50 sortiran al primer calaix, i així successivament. Cada calaix sortirà amb una diferència de 3 minuts amb el següent. L’organització ha batejat el primer com a calaix elit, on hi haurà totes les estrelles del trail a Catalunya i l’Estat, i els probables guanyadors/es.

Tots els atletes hauran d’accedir als calaixos de sortida per l’accés habilitat. Un cop passada la primera línia d’obertura, hi haurà el control del material obligatori (mascareta, dorsal visible, telèfon mòbil, jaqueta paravent o impermeable i mig litre d’aigua). Els participants que no portin el material requerit quedaran exclosos de la prova. L’entrega de dorsals es farà dissabte de les 4 de la tarda a les 6, i el diumenge de 6 a 8 del matí a l’Hotel Berga Park.

Pels corredors de la Berga-Queralt-Berga, la sortida serà a les 8:35 hores i es formaran tres calaixos més de sortida. Finalment, la sortida del Descens Xavi Batriu ubicada al refugi dels Rasos de Peguera donarà el tret de sortida a 2/4 d’11, respectant els tres minuts de distància entre els tres calaixos que la formaran.  

Premis Campionat de Catalunya

La Federació Catalana d’Atletisme atorgarà medalles als 3 primers/es atletes classificats a la categoria absoluta i a la categoria sub23, així com el trofeu als 3 millors equips masculí i femení de la categoria absoluta i a la categoria sub23 conjunta sumant el temps dels 3 millors components de cada equip. Tanmateix, tots els participants del Campionat de Catalunya a la categoria absoluta (sènior i sub23) optaran als premis econòmics, que van des del primer/a classificat/da amb un premi de 500 euros, al cinquè/na classificada amb 50 euros.

Retransmissió i resultats en directe

La cursa es podrà seguir en directe per la televisió i per streaming. La Televisió del Berguedà farà un directe per tota la Catalunya Central a partir de les nou del matí. Paral·lelament la prova es podrà seguir en viu pel canal de Facebook de la BRB i pel canal de Youtube del Consell Comarcal del Berguedà. Tanmateix, a través de la pàgina web Xip Groc es podran consultar els resultats de la cursa parcials i resultats finals amb el temps corregut i la posició.

La Berga-Rasos-Berga és una iniciativa del Club Esquí Berguedà, el JAB i l’Ajuntament de Berga.
 
Arxivat a