El «Let’s Clean Up Europe» actuarà a la Via Verda del Llobregat el 9 de maig

El punt de trobada és l’aparcament de la Via Verda a Cal Rosal d’Olvan

Redacció
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:22h
Cartell Jornada de Neteja
Cartell Jornada de Neteja | CC Berguedà
La jornada de neteja d’enguany d’un espai natural berguedà del Let’s Clean Up Europe es durà a terme a la Via Verda del Llobregat entre l’aparcament de cal Rosal (Olvan), el pont de Pedret i Cercs el diumenge 9 de maig. El Consell Comarcal del Berguedà organitza aquesta acció de l’European Clean Up Day emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

És una acció per sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de protegir, conservar el medi ambient i dels problemes que crea la generació de residus així com de la necessitat de tenir un entorn natural net.

Si el 2020 es va actuar al pantà de la Baells, enguany s’ha triat realitzar la neteja de la Via Verda que ressegueix el tram del curs del riu Llobregat des de Cal Rosal passant pel pont de Pedret fins al final del recorregut d’aquesta ruta en part de la qual fins al 1972 va circular el tren.

Hi participaran voluntaris a títol individual i d’associacions o empreses, serveis tècnics de l’administració i col·laboradors. La seva tasca consistirà a retirar els residus que vagin localitzant al llarg del recorregut esmentat. Els participants disposaran de bosses diferenciades per a cada fracció de residus que hauran d’anar omplint. Quan s’acabi la sessió de neteja, un vehicle de l’organització recorrerà la Via Verda per recollir els sacs plens de deixalles i els portarà el punt de finalització. Allà es comptaran i pesaran. Posteriorment, el servei de recollida de residus els retirarà i gestionarà.

El punt de trobada és l’aparcament de la Via Verda a Cal Rosal d’Olvan, el diumenge 9 de maig. Personal del Consell Comarcal disposarà un punt d’informació a la zona i explicarà les directrius a seguir perquè la neteja es desenvolupi de forma organitzada. No cal inscripció prèvia. La presentació i la formalització de les inscripcions dels participants es farà de les 9:30 a les 10 hores. A les 10 començarà la sessió de neteja que s’allargarà fins a les 13 hores.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea i vol conscienciar sobre la importància de reduir els volums de residus, reutilitzar els materials i disminuir així la nocivitat als espais naturals. A Catalunya diferents administracions i entitats han programat mig miler d’operacions de neteja.