El Consell inicia la formació del programa de Contractació en Pràctiques Beneficiàries de la Garantia Juvenil

Adreçada a persones joves que han finalitzat els seus estudis i que es troben a l’atur

Redacció
04 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:36h
Persones joves que han finalitzat els seus estudis i que es troben a l’atur
Persones joves que han finalitzat els seus estudis i que es troben a l’atur | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat la formació del programa de Contractació en Pràctiques Beneficiàries de la Garantia Juvenil (SOC-JENP). Es tracta d’un programa adreçat a persones joves que han finalitza els seus estudis i que es troben a l’atur. A través d’aquesta iniciativa se’n promou la contractació per un període mínim de mig any a jornada completa.

Enguany hi participen tres ens locals. L’Ajuntament de Berga ha contractat un tècnic auxiliar d’Urbanisme, l’Ajuntament de Gironella un tècnic auxiliar d’Esports i el Consell Comarcal ha contractat un tècnic auxiliar de Medi Ambient. Les contractacions finalitzen el 30 de juny.

Aquests contractes en pràctiques han de servir per adquirir aptituds i desenvolupament professional, mitjançant la supervisió d’un tutor o tutora que fa l’acompanyament de la progressió i desenvolupament de la persona en el seu lloc de treball.

En paral·lel a la contractació, els joves rebran 3 càpsules formatives en matèria de cooperatives, drets i deures laborals, bases de l’economia comarcal i les empreses del territori i per últim s’abordaran les habilitats socials i gestió emocional en l’àmbit laboral, per complementar l’adquisició de competències laborals.

Aquest programa l’ofereix el Departament de Treball, Afers socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i estableix una col·laboració amb ajuntaments i Consells comarcals, per fer front als elevats percentatges de persones joves que han finalitzat els seus estudis i que es troben a l’atur.