Cercs programa un festival cultural per homenatjar la figura d’Elena Jordi

Repartit en diferents dies, començarà el 22 de maig i posarà punt final el 31 de juliol

04 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:20h
Jordi Ragués en la roda de premsa de presentació del Programa Elena Jordi
Jordi Ragués en la roda de premsa de presentació del Programa Elena Jordi | Roger Simon
En motiu dels 75 anys de la mort d’Elena Jordi, i tenint en compte la seva trajectòria artística, l’Ajuntament de Cercs ha cregut oportú organitzar un programa d’actes per apropar la cultura a tots els habitants del municipi de Cercs i a la resta de la comarca. La programació s’iniciarà el proper 22 de maig i acabarà a finals de juliol i inclourà cinema, dansa i circ, art, teatre i música.

Hi haurà activitats per a totes les edats i un dels objectius principals serà augmentar l’oferta cultural al municipi i conscienciar a la població de diferents problemàtiques socials actuals. S’han creat dos tipus d’entrades, que es poden comprar a l’Ajuntament: la general a 10 euros i la reduïda a 5 euros per a menors de 18 anys.

L’obra de teatre Here Comes Your Man, dirigida per Jordi Cadellans i Raül Tortosa, serà l’encarregada de donar el tret a sortida en la primera edició. Serà el dissabte 22 de maig a les set del vespre, al Cine Teatre de Sant Corneli. L’obra tracta el bullying als homosexuals en l’entorn escolar. A l’acabar l’espectacle hi haurà un debat per exposar les impressions.

La programació es reprendrà el 19 de juny a les set del vespre amb la projecció Marhaba, dirigida per Sergi Cervera, i ens tracta la història d’en Toni, un noi violent del barri que agredeix una noia marroquina davant d’un caixer i les càmeres de seguretat ho graven tot. Aquí començarà un viatge que li canviarà la vida. Aquest espectacle es portarà a terme al Local Social de la Rodonella.

Amb l’augment de visitants al municipi al mes de juliol hi haurà els quatre darrers actes. El primer serà el 3 de juliol a la plaça dels Cargols de Sant Jordi, amb una nova obra de teatre anomenada Les coses excepcionals, escrita per Duncan Macmillan. La resta seran tres concerts musicals, per una banda serà Giovinetto, que actuarà el 17 de juliol a l’Ermita de Sant Jordi, per l’altra el proper 24 de juliol serà el torn de Format 3, a la plaça Sant Romà de Sant Corneli, i l’últim dia de mes el grup Me’ls conclourà el festival al pàrquing Ca la Batllona de Cercs. Jordi Ragués, regidor coordinador de Cultura i Joventut, ha informat en roda de premsa que “tots els grups musicals són de la comarca perquè volem potenciar els músics locals”. 

L’any 2020 es va dur a terme la prova pilot #espaismusicalscercs i amb els bons resultats obtinguts han decidit que passés a formar part d’aquesta programació. La prova es va utilitzar com aparador de formacions musicals amateurs, sobretot de la comarca.