La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga es dispara

El risc de rebrot es troba a 567,52 i la taxa de reproducció augmenta a 1,38 punts

03 de maig del 2021
Actualitzat el 04 de maig a les 16:14h
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (arxiu)
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga no milloren respecte a l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims darrers set dies s’han detectat 45 casos positius per Covid-19, 16 més que en l’última actualització.

Aquest augment de contagis en l’última setmana ha suposat un increment considerable en el risc de rebrot, que ha passat dels 350,04 punts de dilluns passat als 567,52 actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot segueix sent molt alt. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a la ciutat de Berga, a dia d’avui, se situa a 1,38, mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava a 1,26. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les tres residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, actualment hi ha 10 pacients ingressats a causa de la malaltia, dues persones més que dilluns passat. Durant la setmana es van registrar 9 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 6 altes. A més, hi ha hagut un trasllat a un altre centre sanitari. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitzats 2 afectats pel virus.

L’alcalde accidental Ivan Sànchez ha informat a la població que a partir d’avui es farà un cribratge massiu amb automostra nasal a la ciutat. L’horari serà dilluns i divendres als matins d’11:30 a 14:30 h i dimecres de 15 a 18 h de la tarda. Totes les persones que vulguin participar en les proves de cribratge hauran de recollir el kit de l’automostra a l’Hotel d’Entitats (C/ Mestre de Pedret, 2) i un gestor Covid s’encarregarà de registrar les dades dels participants per fer-ne el seguiment. La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts després de la recollida de la mostra.

Arxivat a