ICV afirma que la Rasa dels Molins és «perillosa i insalubre»

El partit ecosocialista trasllada el malestar dels veïns a l'oficina del Síndic de Greuges

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:34h

El candidat d'ICV a Berga, Joan Torres, presentant la denúncia al Síndic de Greuges Foto: ICV


Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Berga ha demanat al Síndic de Greuges que reobri l'expedient contra l'Ajuntament de Berga per solucionar els problemes de “perillositat i insalubritat” que hi ha a la Rasa dels Molins. Aquesta va ser una de les peticions del cap de llista ecosocialista, Joan Torres, a l'equip del síndic la setmana passada, quan aquest va fer parada a la capital del Berguedà per apropar-se a la ciutadania i escoltar algunes de les peticions. 

Segons ha informat ICV en un comunicat, la Rasa dels Molins està afectada per l'existència d'aigües residuals sense canalitzar i cobrir, que passen per molt a la vora d'una zona urbana propera, entre d'altres, de l'escola Xarxa de Berga. Aquesta situació, de fet, ja va ser denunciada a la mateixa sindicatura per una veïna de Berga, Anna Artigas, que va manifestar al defensor del poble l'obligació que tenia el consistori de cobrir la claveguera. 

Davant d'aquest fet, l'Ajuntament va fer els passos per començar a realitzar les obres, fins el punt que va aprovar-les en una partida pressupostària, motiu pel qual el Síndic va aturar el procediment incoat. No obstant això, i dos anys després, l'associació de veïns de la zona denuncia que no s'hagi fet res i, per la seva part, ICV ha decidit manifestar-ho al Síndic.

D'altra banda, Iniciativa també recorda que la Comissió Europea ha afirmat que denunciarà davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea l'incompliment a Berga i a altres municipis de Catalunya, de la normativa pel que fa al tractament de les aigües residuals
Arxivat a