La CUP de Berga, molesta davant el procés que pot comportar la pèrdua del lloc de treball de dues treballadores de l’Ajuntament

Creuen que aquest fet cal plantejar-lo a diferents nivells, apuntant un canvi estructural a nivell de lleis que regulin aquesta situació a les administracions a nivell general

Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:26h
Ajuntament de Berga
Ajuntament de Berga | Laura Masnou
La CUP de Berga s’ha vist obligat a emetre un comunicat per expressar la seva visió davant del comunicat emès per la CGT Berguedà sobre el procés selectiu de l’Ajuntament de Berga que pot comportar la pèrdua del lloc de treball de dues treballadores que fa més d’una dècada que hi treballen.

“Ens incomoda la posició que tenim com a representants de l’ens, però ara mateix la situació és aquesta i des de l’Ajuntament amb el procés obert en qüestió poc més marge de maniobra tenim”. Així és com s’ha expressat el partit que governa a la ciutat de Berga. En el comunicat afegeixen que “l’alternativa de generar un procés a mida, que dista molt de tots els fets fins ara a l’Ajuntament de Berga no el compartim en tant que creiem que els processos de totes les administracions, del Berguedà i arreu, han de ser oberts, el màxim de transparents i equitatius possibles”.

En aquest sentit creuen que aquest fet cal plantejar-lo a diferents nivells, apuntant un canvi estructural a nivell de lleis que regulin aquesta situació a les administracions a nivell general i doni cobertura també al món local, amb l’objectiu de deixar de veure’s obligat a treballar amb el poc marge de temps que té en aquesta matèria. Tot i així, al comunicat expressen que ”estem explorant totes les vies possibles per estabilitzar la seva situació més enllà del procés engegat. En aquest sentit, volem exposar que ens hem posat en contacte amb diferents sindicats i espais col·lectius de lluita per tal de buscar possibles alternatives d’estabilització, i sobretot per treballar per gestionar aquestes situacions per a futurs processos”.

En definitiva, des de la CUP reconeixen el legítim dret a la lluita dels espais combatius que volen canviar d’arrel aquesta situació que es viu actualment a les administracions. El manifest conclou amb un missatge contundent. “Seguirem treballant per millorar als espais que faci falta les condicions de les treballadores de Berga i els Països Catalans, sent conscients que la millor eina serà sempre l’organització i la mobilització per transformar les lleis injustes”.
 
Arxivat a