L’Ajuntament de la Pobla de Lillet adherit destí «Pirineus Barcelona» per Biosphere

L’adhesió té validesa fins el 22 d’abril de l’any 2022

29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:04h
Biosphere commited entity
Biosphere commited entity | Ajuntament de la Pobla de Lillet
La Pobla de Lillet, és un municipi compromès amb el desenvolupament sostenible, apostant per un model responsable i ambientalment sostenible, essent curosos amb l’entorn natural que ens envolta. Des de l’Ajuntament de la Pobla de Lillet s’està treballant per seguir millorant i consolidant el municipi amb una gestió responsable i amb una estratègia transversal que vol garantir un model perdurable en el futur. Les empreses pobletanes adherides a “Pirineus Barcelona” són l’Oficina de Turisme del municipi, els Jardins Artigas, el Castell de la Pobla de Lillet i el consistori.

Per l’adhesió al compromís Biosphere, l’any 2020 es van instal·lar reductors del cabal a totes les aixetes de les instal·lacions municipals, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua en aquestes. El Pla de millora de l’any 2021 inclou la instal·lació de polsadors a les fonts que encara tenen sortida lliure d’aigua, la instal·lació d’una bomba de recirculació a la Font del Güell i la Font de la Mola. A nivell de sanejament, es connectaran al clavegueram municipal algunes zones del poble que encara aboquen a la llera.

Amb la implantació del servei del porta a porta cada any s’intenta millorar i conscienciar a la població en el reciclatge i així aconseguir millors resultats.

Pel que fa a l’energia sostenible i neta, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta del pavelló municipal per l’autoconsum del mateix pavelló. També es regularà la calefacció d’algunes de les estances municipals, amb l’objectiu de sectoritzar les zones a calefactar i no malbaratar el recurs energètic.

Quant a la igualtat, s’instal·larà un Punt Lila al recinte on es facin els principals actes de la Festa Major del Roser, i es promourà la participació paritària en totes les representacions populars.