Els ajuts Leader generen més de 100 llocs de treball a la Catalunya Central

Han permès la creació d’11 noves empreses que han generat ocupació i han facilitat l’ampliació de 41 empreses ja existents

Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:10h
L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (ADR Cat Central), a través dels ajuts del projecte europeu Leader, busca la realització d’inversions que generin activitat econòmica i fomentin la creació d’ocupació al món rural.

Les convocatòries dels ajuts Leader tancades i certificades des del 2016 han permès la creació d’11 noves empreses que han generat ocupació i han facilitat l’ampliació de 41 empreses ja existents, que també han implementat nous llocs de treball. Aquestes 52 activitats, totes certificades amb les subvencions europees que gestiona l’ADR Cat Central, han generat 104 llocs de treball nous en l’àmbit d’actuació de l’entitat (Berguedà, Lluçanès, Moianès i una part del Bages).

La gerent de l’ADR Cat Central, Anna Garrós, ha destacat que tots aquests llocs de feina encara ara estan vigents, ja que un dels requisits per a optar als fons europeus Leader, és que els llocs de feina que es generen tinguin una durada de, com a mínim, cinc anys.

Els ajuts Leader pretenen impulsar noves activitats que suposin l’arrelament i desenvolupament econòmic i social del món rural, que promoguin accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i que estimulin la innovació i la transferència de coneixements en el sectors de transformació i/o comercialització de productes agroalimentaris com no agroalimentaris en el cas de les empreses privades.

El projecte Leader es desenvolupa el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, per al període 2014-2020, i està cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.